Weer een oppositiepolitica die eraan onderdoor gaat: Esther Ouwehand houdt tijdelijk op. "Kamp met gezondheidsproblemen"

Weer een oppositiepolitica die eraan onderdoor gaat: Esther Ouwehand houdt tijdelijk op. "Kamp met gezondheidsproblemen"

Politiekokt 11, 12:42
Esther Ouwehand heeft vandaag een statement doen uitgaan waarin ze aankondigt dat ze er 16 weken (minimaal) tussenuit gaat. Ze loopt namelijk gevaar om een burnout in te gaan, aldus Ouwehand in haar statement. Om dat te voorkomen wil ze vier maanden even geen werk, volledig aan zichzelf werken, en rust nemen. Na Pieter Omtzigt is Ouwehand dus al de tweede invloedrijke politica met kritiek op het kabinetsbeleid die het even niet meer aankan.
"Wie strijdt tegen de roofbouw op de Aarde," schrijft Ouwehand, "doet er goed aan om het óók onder ogen te zien wanneer er roofbouw plaatsvindt op haarzelf. En om te doen wat nodig is, uiteraard." Inderdaad. Hoewel dat "haarzelf" natuurlijk wel weer heel transonvriendelijk dan wel binair-pushend is. Maar dat geheel terzijde.
"Ik schrijf jullie om jullie te laten weten dat ik helaas kamp met gezondheidsproblemen als gevolg van (aanhoudende) overbelasting. In overleg met mijn huisarts heb ik daarom besloten tijdelijk mijn taken als Kamerlid en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren neer te leggen," gaat ze verder. Die "tijdelijke" break bedraagt volgens de regels van de Tweede Kamer 16 weken, of bijna vier maanden. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik gedurende die periode goed zal kunnen herstellen," zegt ze daarop.
De fractie van de PvdD wordt de komende tijd daarom geleid door Christine Teunissen. En natuurlijk komt er een ander, tijdelijk Kamerlid voor de Partij in de Tweede Kamer. Die mag dan politiek werk gaan doen - het werk waar Ouwehand nu niet meer aantoe komt.
Natuurlijk reageren veel politici meteen op Ouwehands aankondiging. Ze wensten haar het beste toe... waarop er sommige lezers zijn die Jesse Klaver vertellen dat hij misschien toch ook wel even een pauzetje kan gebruiken.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is en blijft opvallend dat er een hoop 'oppositiepolitici' zijn die eraan onderdoor gaan tegenwoordig. En niet alleen zij. Nee, je hoort ook regelmatig over kabinetsleden die ermee ophouden omdat er ze doorheen zitten. 
Je gaat bijna denken dat de oppositieleden kapotgaan omdat ze tegen de bierkaai vechten en kabinetsleden omdat ze weten dat ze extreem fout bezig zijn... Als je dan iets van een werken geweten hebt, tja, dan ga je natuurlijk stuk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten