Screen Shot 2022 10 19 at 142744

Wereldvreemde Sjoerd Sjoerdsma pleit voor strenge sancties tegen China voorkom hiermee een invasie in Taiwan

Politieknov 04 2022, 14:00
Eén van de grootste oorlogszuchtige gekken in de Tweede Kamer is Sjoerd Wiemer Sjoerdsma (D66). Dit wereldvreemde kamerlid pleit voor strenge sancties tegen China om zo een invasie in Taiwan te voorkomen. Alleen heeft dit geopolitieke lichtgewicht er niet over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn voor Nederland als het sancties instelt tegen China.
Met Kamerleden als Sjoerd Sjoerdsma heb je als Nederland geen vijanden meer nodig. "De consequenties van een Chinese aanval op Taiwan op onze economie en de wereldeconomie zullen een veelvoud zijn van datgene wat er is gebeurd in Oekraïne. Dat betekent ook dat de urgentie die Nederland moet voelen om ons beleid aan te passen om Taiwan te steunen en China onder druk te zetten is toegenomen," zegt Sjoerdsma bij de NOS. Sancties hebben nog nooit oorlogen voorkomen of beëindigd. Het beste voorbeeld hiervan is de burgeroorlog in Oekraïne. Is het nu zo moeilijk om deze harde les te leren? Voor maakbaarheidsidealisten blijkbaar wel.
"Een van de grootste lessen van de Russische invasie in Oekraïne is dat we van tevoren niet aan Poetin duidelijk hebben gemaakt wat de consequenties zouden zijn. Ik denk dat het voor Nederland en voor de Europese Unie van groot belang is dat we nu op tafel leggen wat de consequenties zullen zijn voor Peking op het moment dat zij Taiwan zullen aanvallen," zegt Sjoerdsma. Deze man pleit er dus voor om China te provoceren met boycots en dreigementen. Dat is levensgevaarlijk en gestoord. Niet alleen omdat China een militaire wereldmacht is en ons leger uitgekleed is tot op het bot, maar ook omdat alles dat we gebruiken, wordt geproduceerd in China.  
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Of zou na het afsluiten van de EU van gas, licht, elektriciteit, benzine, voedsel en warmte nu het afsluiten van ieder geproduceerd consumptie- en productiegoed op de monsterlijke D66 agenda staan? Anders kan ik deze zelfvernietigingsdrang niet verklaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten