geert wilders 9o1a6642

Wilders haalt uit naar kabinet: U kunt de kiezer niet negeren nadat men het kabinet de rode kaart heeft getoond!

Politiekapr 05 2023, 13:00
Geert Wilders (PVV) heeft tijdens het duidingsdebat over de Provinciale Statenverkiezingen flink uitgehaald naar het kabinet. Wilders uitte zijn kritiek met name op het beleid met betrekking tot stikstof, klimaat en immigratie en vraagt zich af waarom het kabinet nog aanblijft.
Volgens Wilders begrijpt het kabinet de boodschap van de kiezers niet na de vernietigende uitslag van de provinciale statenverkiezingen. ''Welke boodschap van de kiezer heeft u niet begrepen? Ze hebben u een donkerrode kaart gegeven. En dan moet je dus het veld af. Denkt u echt dat u de kiezer na de historische verkiezingsuitslag opnieuw kan negeren?'' zei Geert Wilders. Hij vindt dat het kabinet alleen nog maar bezig is met het eigen belang en niet met het landsbelang. Wilders beschuldigt het kabinet ervan dat ze de problemen op het bordje van de provincies gooien en geen fundamenteel andere en betere keuzes maken.
Wilders is van mening dat Nederland in een diepe crisis verkeert en dat het kabinet die crisis alleen maar erger maakt. Hij noemt verschillende voorbeelden van hoe het kabinet ons geld, onze cultuur en onze bestaanszekerheid verkwanselt, terwijl de zorg voor ouderen op instorten staat en onze grenzen wagenwijd openstaan.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wilders is van mening dat het kabinet na de desastreuze Provinciale Statenverkiezingen maar één ding kan doen, en dat is opstappen. Hij vindt dat het kabinet laf handelt en niet in het belang van het land, maar in het belang van zichzelf. Wilders had gisteren al aangegeven om aan het eind van het debat tegen het kabinet Rutte IV een motie van wantrouwen in te dienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten