willem engel

Willem Engel blij met Kamervragen van Wybren van Haga (BVNL): 'Het net sluit zich'

Politiekaug 03 2023, 15:00
Het nieuws dat Wybren van Haga, kandidaat-lijsttrekker voor Belang van Nederland, Kamervragen heeft gesteld over de zaak Willem Engel heeft de afgelopen dagen flink de ronde gedaan (Olaf Ephraim was er niet blij mee red.). En terecht, want het toont een nieuw hoofdstuk in wat één van de meest controversiële rechtszaken van de afgelopen jaren is geworden.
Willem Engel, de uitgesproken tegenstander van de corona-maatregelen, heeft de aandacht van de Tweede Kamer getrokken. Dit door zijn jarenlange strijd tegen wat hij ziet als een disproportionele reactie van de overheid op de pandemie. Engel's laatste twitterbericht luidt: "Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden. Duidelijk is inmiddels dat de positie van Dilan Yesilgoz onhoudbaar is geworden. De persoonlijke bemoeienis en het veelvuldig schenden van de wet vereisen ook een strafrechtelijk onderzoek naar deze dame en haar lakeien. Wij zijn geduldig en wachten de antwoorden af, wetende dat het net zich aan het sluiten is."
In zijn vragen richt Van Haga zich vooral op de rol van het Openbaar Ministerie (OM) en Justitie in de zaak Engel. Hij wil weten of er sprake is geweest van oneigenlijke invloed op de rechtszaak tegen Engel, met name of er informatie uit het strafdossier is gedeeld en of er instructies zijn gegeven omtrent de VOG-afwijzing van Engel.
Van Haga's vragen raken aan de kern van Engel's verdediging: dat hij het doelwit is van een gecoördineerd politiek en juridisch offensief. Hij vraagt naar de mogelijke beïnvloeding van verschillende instanties, zoals het OM, Justitie, de bestuursrechter en het Gerechtshof, op de beslissingen over Engel.
Verder vraagt Van Haga zich af wie de datum van 23 maart 2022 heeft vastgesteld en waarom. Deze datum is volgens hem significant omdat dit de dag was dat Engel's quarantaine in de Penitentiaire Inrichting (PI) eindigde.
Ook wijst Van Haga op de vreemde omstandigheden rondom bezoeken aan Engel in de PI, waarbij bezoeken van Van Meijeren en Van Haga zelf werden afgebroken of geannuleerd. Hij vraagt of de ministers het eens zijn met de stelling dat een directeur van een PI geen politiek mag bedrijven.
Met de Kamervragen wil Van Haga duidelijkheid scheppen over de zaak Engel. Hij zet vraagtekens bij de integriteit van het OM en Justitie en wil weten of Engel het slachtoffer is van een gecoördineerde aanval.
Voor Engel zijn deze vragen een teken van erkenning en hij kijkt uit naar de antwoorden. Hij ziet dit als een stap in de richting van gerechtigheid. Maar of deze gerechtigheid daadwerkelijk zal worden behaald, hangt af van de antwoorden van de ministers op Van Haga's vragen.
Ongetwijfeld zullen velen, net als Engel, met ingehouden adem de reactie van de ministers afwachten. Welke antwoorden zullen ze geven op de prangende vragen van Van Haga? En wat zullen de implicaties zijn voor de zaak Engel en de betrokkenheid van het OM en Justitie?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is duidelijk dat de zaak Engel nog lang niet voorbij is. Met de Kamervragen van Van Haga wordt de druk op de ministers opgevoerd. Hoe ze zullen reageren, is nog maar de vraag. Maar één ding is zeker: we zullen de antwoorden met grote belangstelling volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten