screen shot 2022 08 18 at 21

Jan Dijkgraaf pakt anonieme internet trollen keihard aan! ''Laf tyfus volk!''

Opinieaug 03 2023, 16:00
In de wildernis van het internet houden zich talloze trollen schuil. Anoniem, laf en vaak giftig, verstopt achter schuilnamen, verspreiden ze hun leugens, laster en stoere taal. In de onlangs verschenen "Briefje van Jan" op zijn site, zet Jan Dijkgraaf de aanval in op dit soort figuren.
Dijkgraaf is op zijn best wanneer hij frontaal de confrontatie aangaat, en ditmaal richt hij zijn pen op de anonieme lafbekken die sociale media tot een open riool maken. Zijn aanleiding is een recente uitspraak van de Haagse rechtbank, die Facebook dwong de gegevens van een anonieme trol bekend te maken aan een persoon die door deze trol werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een zeldzame overwinning in de strijd tegen anonieme online laster, waar Dijkgraaf vol enthousiasme en goedkeuring op reageert: "Hallelujah, praise the court!"
Dijkgraaf schuwt de harde woorden niet in zijn veroordeling van anonieme trollen. "Laf tyfusvolk is het," schrijft hij, de lafheid van deze figuren frontaal aanpakkend. Want dat is het: lafheid. De weigering om verantwoordelijkheid te nemen voor je woorden, de angst om je eigen naam te verbinden aan je meningen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
"Als je niet onder je eigen naam voor je mening durft uit te komen, weet ik ook niet zeker hoe stevig je ruggengraat is als – bij wijze van spreken – de Duitsers weer komen," zegt Dijkgraaf, een sneer naar de trollen die hun gif verspreiden zonder de moed te hebben om zichzelf te tonen. Het internet kan een machtig instrument zijn, maar te vaak wordt het misbruikt door anonieme trollen die zich verschuilen achter het schild van anonimiteit. If you can't stand the heat, get out of the kitchen! Dit geldt natuurlijk ook voor anoniempjes die niet met hun smoel in het openbaar voor hun eigen mening durven uit te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten