Lilian Marijnissen SP 9O1A6724

Woede over Tandzorg: niet-welgestelden kunnen tandzorg niet betalen - SP-leider eist dat basispakket tandzorg omvat

Politiekfeb 05 2023, 9:00
Lilian Marijnissen, leider van de Nederlandse Socialistische Partij (SP), is verontwaardigd dat niet-vermogende Nederlanders hun gebit niet meer kunnen verzorgen doordat tandheelkundige zorg niet langer deel uitmaakt van het basispakket in de zorgverzekering.
"Tandzorg moet natuurlijk gewoon in het basispakket zitten!" roept Marijnissen uit, in reactie op een verhaal van straattandarts Didi Landman, die zei: "Het is wel krom, want voor patiënten is het nu voordeliger om een heel gebit te laten trekken dan om één implantaat te laten plaatsen."
Marijnissen weet uit de eerste hand hoe essentieel het werk van Didi is, en zei: "Mensen als Didi doen fantastisch werk en ik heb met eigen ogen gezien hoe zij een verschil maakt in het leven van mensen. Maar triest dat het nodig is."
De SP-leider zet zich in voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico en tandheelkundige zorg in het pakket, zodat alle Nederlanders de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.
De verlammende kosten van tandheelkundige zorg treffen mensen van alle leeftijden. In Nederland valt tandheelkundige zorg niet onder het basispakket van de zorgverzekering, zodat niet-vermogende mensen de zorg die ze nodig hebben vaak niet kunnen betalen.
Dit is een grote bron van zorg, want mondgezondheid is gekoppeld aan de algehele gezondheid, en een slechte mondgezondheid kan leiden tot een reeks lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen.
De SP pleit voor een Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, zodat alle Nederlanders toegang krijgen tot de tandheelkundige zorg die ze nodig hebben, ongeacht hun financiële situatie.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is cruciaal dat iedereen dezelfde standaard mondzorg kan krijgen. De gezondheid van de natie mag niet bepaald worden door de hoeveelheid geld op hun bankrekening.
Iedereen moet toegang hebben tot de gezondheidszorg die hij nodig heeft, vindt Marijnissen. Zij besluit: "Wij zullen blijven strijden voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico en tandheelkundige zorg in het pakket!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten