shutterstock 2174690645

Rechter verklaart zelfs boeren mét vergunningen vogelvrij. FVD reageert furieus

Politiekfeb 04 2023, 18:30
Uit uitspraken van verschillende rechters volgt dat zelfs boeren die een vergunning hebben voor hun stikstofuitstoot tóch gedwongen kunnen worden om in te krimpen. Dat kan 'als de stikstofcrisis voortduurt.' FVD reageert terecht woedend.
In Gelderland is er een zaak tegen een geitenboer. Deze boer heeft een vergunning om te doen wat hij doet. Maar één of andere zielige linkse organisatie vindt het toch onacceptabel dat zijn boerderij 'zoveel stikstof uitstoot.' En dus stapte die zielige linkse organisatie naar de rechter - ook omdat de provincie de organisatie liet weten dat ze de boer met rust moesten laten.
Afijn, het kwam dus terecht bij een 'rechter.' En die besloot - tot de verrassing van helemaal niemand die weet wat voor D66'ers de rechterlijke macht domineren in ons land - dat de ranzige linkse groep gelijk had. De provincie moet nu nog eens 'kijken' naar de vergunning en beoordelen of die terecht is afgegeven gezien de aard van de 'stikstofcrisis.'
Met andere woorden: de rechter zelf heeft de vergunning niet afgepakt maar vertelt de provincie dat die dat eventjes moet doen.
Het is te afgrijselijk voor woorden. Het betekent immers dat boeren er zelfs niet eens vanuit kunnen gaan dat ze beschermd worden door vergunningen. Ze zijn totaal vogelvrij.

FVD: 'Pijnlijk hoe boeren behandeld worden'

FVD reageert dan ook woedend op deze gekkigheid. Zoals de partij tweet:

Ook met de juiste papieren zijn boeren hun leven niet zeker. Een vergunning kan blijkbaar onaangekondigd worden ingetrokken. Pijnlijk dat onze boeren zo worden behandeld - om een fictief probleem nota bene! Stikstof is niet schadelijk. #FVD wil onze boeren weer de ruimte geven.

Image
514
Reply
"Ook met de juiste papieren zijn boeren hun leven niet zeker," vat FVD deze situatie samen. "Een vergunning kan blijkbaar onaangekondigd worden ingetrokken. Pijnlijk dat onze boeren zo worden behandeld - om een fictief probleem nota bene! Stikstof is niet schadelijk. "FVD wil onze boeren weer de ruimte geven."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De Provinciale Statenverkiezingen gaan écht ergens over. Natuurlijk beslissen die niet de samenstelling van de rechterlijke macht. Die kan alleen veranderen door een lange mars door de instituties door rechtsliberale en conservatieve rechtenstudenten. Maar wat de Provinciale Staten wél kunnen doen is om D66-rechters te vertellen dat ze maling hebben aan dit soort belachelijke uitspraken, en dat ze pal achter de eerder verstrekte vergunning staan. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten