Screen Shot 2022 09 08 at 174736

Raisa Blommestijn ontmaskert de valse ruzie tussen VVD en PvdA/GroenLinks: Rechts denkende Nederlanders doorzien de bangmakerij van Rutte & Co

Politiekfeb 04 2023, 17:30
Het is geen geheim dat er de afgelopen weken een verhitte discussie is ontstaan tussen de VVD en PvdA/GroenLinks over de komende Provinciale Statenverkiezingen in 2023. VVD-leider Mark Rutte heeft duidelijk gemaakt dat als PvdA/GroenLinks bij de verkiezingen de grootste wordt, zij gedwongen zullen worden meer links beleid te voeren. Maar Raisa Blommestijn, presentatrice van het populaire Nederlandse nieuwsprogramma Ongehoord Nieuws, zet hier de zaken recht.
Volgens Blommestijn is het argument van de VVD niet meer dan een bangmakerij. Ze wijst erop dat PvdA en GroenLinks, ondanks het feit dat ze geen deel uitmaken van het kabinet-Rutte IV, de regering consequent hebben gesteund in zowel de Eerste als de Tweede Kamer. Dat betekent dat het beleid van GroenLinks/PvdA waarschijnlijk hetzelfde zou zijn als dat van de VVD.
Blommestijn denkt dat de beweringen van de VVD over een grote beleidswijziging als GroenLinks/PvdA na de verkiezingen de grootste partij wordt niets anders is dan een middel om hun basis op te hitsen en meer stemmen te krijgen. Ze wijst erop dat het feit dat de VVD zich positioneert tegen de fusie van GroenLinks/PvdA op zich al genoeg zegt - ze weten dat ze waarschijnlijk meer winnen als ze het publiek bang maken dat links de macht zal overnemen.
Deze situatie is helaas typisch voor de Nederlandse politiek, waarbij politieke partijen zich presenteren als tegenpolen, terwijl ze in feite samenwerken om bepaalde politieke doelen te bereiken. Dit soort politiek creëert een verwarrende situatie voor burgers, die geloven dat er een echte politieke verdeling is, terwijl dit niet het geval is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is eigenlijk te triest voor woorden, maar zo gaat het natuurlijk steeds in ons land. Zoals een heel verstandige man onlangs tweette: "Politiek is 1 groot toneelspel. Theater. Nu weer #Kaag en #Rutte die net doen alsof ze overhoop liggen met elkaar over immigratie. Houd op zeg. Het is een slechte show, en je moet werkelijk knetter zijn om te denken dat het echt is."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten