screen shot 2022 10 20 at 13

Wopke Hoekstra hengelt naar volledige termijn ams eurocommissaris: 'Een voorrecht en hartstikke leuk'

Politiekdec 21 2023, 16:00
CDA'er Wopke Hoekstra heeft het héél erg naar zijn zin in Brussel. Hij zit daar om allerlei knettergekke groene plannen door te duwen. In Nederland was hij als CDA-leider daar zogenaamd kritisch over, maar als eurocommissaris vindt hij dat juist geweldig. Nu hij van de Brusselse macht heeft geproefd wil hij vraag doorgaan.
Dat blijkt duidelijk uit een gesprek dat hij vandaag heeft gehad op NPO Radio 1. Hij gaf daar namelijk aan dat hij dit werk geweldig "leuk" vindt - en zelfs een "voorrecht." Ah, ja. Zo geweldig! Hij heeft er héél veel plezier in! Het is hem een eer! (Dat gaat dan natuurlijk met name over het torenhoge salaris, andere voordelen, en de knetterluxe levensstijl die hij van de EU krijgt)
Toen hem de vraag gesteld werd of hij door wil gaan - door niet alleen tijdelijk eurocommissaris te zijn, maar straks (volgend jaar) ook een volledige termijn te krijgen/doen was zijn antwoord: "We gaan toch geen sollicitatiegesprek doen op de radio?"
Als hij een sollicitatiegesprek wil doen betekent het natuurlijk dat hij de functie inderdaad wil hebben. Je solliciteert alleen als je ervoor gaat. Als hij die permanente functie niet wilde had hij gezegd: "Nee, nee, na deze korte periode ben ik klaar. Dan ga ik weer geld verdienen in de private sector."
Maar nee. Meneer Hoekstra heeft van de échte macht geproefd - in Brussel, waar de belangrijke besluiten genomen worden, hoewel hij feitelijk natuurlijk ook daar slechts een uitvoerder is - en gaat niet vrijwillig een stap achteruit doen. De enige vraag is dan: wat wil Rutte? Want als Rutte óók een eurocommissariaatje wil, dan gaat die functie natuurlijk naar hém.
Hoekstra kan dus alleen hopen op verlenging van zijn baan als Rutte Brussel links laat liggen - en dus gewoon leraar wordt óf overstapt naar de NAVO.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten