Wybren van Haga (BVNL): ''Met hogere kosten brandstof en BPM creëert klimaatpaus Jetten juist een smerig wagenpark!''

Wybren van Haga (BVNL): ''Met hogere kosten brandstof en BPM creëert klimaatpaus Jetten juist een smerig wagenpark!''

Maatregelen die door minister Rob Jetten zijn voorgesteld om de uitstoot van CO2 te verminderen, werken juist averechts. Dit is de mening van Wybren van Haga, lid van de Tweede Kamer voor Belang van Nederland. Volgens Van Haga zullen hogere brandstofkosten en BPM-accijnzen juist een smerig wagenpark creëren, omdat werkenden langer in hun vervuilende auto's zullen blijven rijden en meer gebruikte auto's zullen importeren.

"Het voorgestelde plan om de brandstof duurder te maken en BPM te verdubbelen werkt averechts", aldus Van Haga. "Hierdoor moeten miljoenen werkenden meer gaan betalen voor het woon-werkverkeer en veroudert het wagenpark nog verder. Dit rijdt juist de beoogde duurzaamheid in de wielen."

Van Haga is van mening dat de verhoging van de BPM ervoor zal zorgen dat werkenden langer in hun bestaande, vervuilende, auto's blijven rijden, wat de duurzaamheid niet ten goede komt. Het zal ook de import van gebruikte auto's in de hand werken, waardoor oudere vervuilende auto's naar Nederland worden gebracht, terwijl de nieuwe schone auto's in de showrooms blijven staan.

"Met deze lastenverhogende maatregelen worden modaal verdienende hardwerkende gezinnen het hardst geraakt. Van dat D66-beleid moeten we snel af", vindt Van Haga, die ook de hogere brandstofkosten oneerlijk vindt. "Door per 2024 een verplichting op het mengen van biobrandstof met gewone brandstoffen op te leggen wordt een liter brandstof tot wel 10 cent duurder. Met de toch al tekortschietende onbelaste reiskostenvergoeding van 0,21 eurocent per gereden zakelijke kilometer, wordt het tanken voor de meer dan 4,3 miljoen werkende Nederlanders die met hun privéauto voor de baas regelmatig onderweg zijn onbetaalbaar en een veel te grote aanslag op het gezinsbudget."

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Van Haga is van mening dat de keuze in mobiliteit vrij moet zijn en niet mag worden beperkt door ondoordachte en onverstandige maatregelen die het gebruik van auto's duurder maken. Hij vindt dat de plannen van minister Jetten snel moeten worden afgewezen. "Met deze lastenverhogende maatregelen worden modaal verdienende, hardwerkende gezinnen het hardst geraakt. Volstrekt onaanvaardbaar en daarom moet er snel een streep door de plannen van minister Jetten", aldus Van Haga.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties