FIFA-baas Infantino gaat helemaal los op Europa over Qatar-kritiek: 'Racisme!'

FIFA-baas Infantino gaat helemaal los op Europa over Qatar-kritiek: 'Racisme!'

De hoogste baas van de wereldvoetbalbond de FIFA heeft keihard uitgehaald naar Europeanen die kritiek hebben dat het WK zondag (morgen) in Qatar begint. Gianni Infantino vindt dat belachelijk, hypocriet, en vooral ook racistisch. Want, zegt de Zwitser, "voor wat Europa de afgelopen 3000 jaar heeft gedaan, zouden we de komende 3000 jaar nog excuses moeten aanbieden."

Ah, niets beter dan een beetje zelfhaat op zijn tijd. Nu is het afkomstig van Gianni Infantino. Dat is de hoogste baas van de wereldvoetbalbond. Deze man wordt helemaal gek op de kritiek dat het WK Voetbal in Qatar gehouden worden.

Oké, ja, daar zijn wat werkslaven de dood in gewerkt, maar hé, Europeanen hebben in het verleden ook heel wat op hun kerfstok gehad.

Dus!

"Vandaag voel ik me Qatari. Ik voel me Arabier. Ik voel me gay. Ik voel me gehandicapt. Ik voel me een migrantarbeider," aldus deze doffe gek in een uurdurend verhaal dat nergens op sloeg.

Vervolgens zei hij dat zijn ouders als immigranten naar Europa kwamen. En nou, die hadden het heel zwaar. "Zij werkten heel hard in moeilijke omstandigheden. Ik herinner me heel goed waar en hoe de immigranten leefden. Welke rechten ze hadden. Ik herinner me hoe ze behandeld werden. Dat is nog niet lang geleden hè, ik ben geen 150 jaar oud."

Dus!

Voor de rest vindt hij Europeanen vooral heel hypocriet. "Nu Europa gas nodig heeft, komen alle regeringsleiders plotseling naar Qatar. Kijken ze dan naar de arbeidsomstandigheden? Nee. De FIFA en Qatar doen dat wel, al jaren."

Dus!

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

"Alleen maar kritiek leveren op Qatar is provocatie," wist hij ook nog te verkondigen. En oh, dat Qatar op het laatste moment liet weten dat er geen alcohol verkocht mag worden, tja, dat kan gebeuren. "In veel Europese landen mag je ook geen alcohol in stadions drinken. Het besluit kwam wat laat, dat geef ik toe. Maar er zijn ergere dingen dan een paar uur geen alcohol drinken. En er zijn genoeg plekken waar je nog wel mag drinken."

Dus!

Verder vindt hij iedereen die kritiek heeft op wat er in Qatar is gebeurd een vieze vuile racist die zijn bek moet houden.

Tja. Ik moet zeggen, wel verfrissend zoveel woede over mensen die zich verzetten tegen moderne slavernij. Al die moralisten moeten hun waffel natuurlijk gewoon houden. Wie denken ze dat ze zijn? Qatar is hemels. Zolang je geen arbeidsimmigrant bent, tenminste. En dat is he-le-maal prima.

Dus!

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
voetbal WK Qatar FIFA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties