screen shot 2022 04 22 at 14

Staatssecretaris Uslu eist actie van NPO: 'Het verhaal over Matthijs van Nieuwkerk is heel heftig'

Politieknov 19 2022, 17:13
De staatssecretaris die over de NPO gaat, Gunay Uslu (Cultuur en Media), wil dat de NPO iets "gaat doen" nu de Volkskrant heeft uitgepakt met een verhaal over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Die heeft zich bij DWDD jaren en nog eens jaren misdragen. Volgens Uslu zijn de verhalen heel "heftig." Ja hoor, een D66'er gaat de NPO vast heel hard aanpakken. LOLZUCHTHOESTKUCHPROEST.
"Ik heb de voorzitter van de NPO gevraagd om grondig uit te zoeken wat hier is gebeurd," aldus Uslu tegen de media. En dat is wat interessant. Want wat er gebeurd is, is heel helder. Van Nieuwkerk is jarenlang een kleine Hitler geweest bij DWDD. Hij heeft mensen routinematig uitgescholden en vernederd. Daar hoeven we niet zo geheimzinnig meer over te doen. De man is een stuk verdriet pur sang, en zijn baasjes van de NPO hebben hem steeds weer de hand boven het hoofd gehouden. 
"Het beeld dat in het artikel wordt geschetst, is heel heftig. Het beschreven gedrag is in alle situaties onacceptabel," zegt Uslu ook nog. Verder laat ze via haar woordvoerder weten dat verhalen dat, ach ja, het nou eenmaal heel moeilijk is om een topshow te maken en dat je daarvoor best lastig mag zijn, nou daar heeft ze niet zoveel mee. 
"Succes is nooit een excuus voor onacceptabel gedrag," aldus Uslu.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Daar heeft ze natuurljk honderd procent gelijk in, maar er is een klein probleempje. Niemand gelooft ook maar een klein beetje dat zij als D66'er hier iets aan gaat doen. Deze mensen zijn allemaal hetzelfde. Publiekelijk oreren ze over morele superioriteit, heiligheid, en ga zo maar verder... maar achter de schermen zijn ze de grootste, meest kwaadaardige sujetten die je je maar kunt voorstellen. Het zijn
Nu is het ook nog eens zo dat de NPO en D66 zo ongeveer een twee-eenheid vormen. De kans dat zij dit écht grondig laat uitzoeken en daarna hard ingrijpt is nihil. Het meeste wat je van haar kunt verwachten is dat zij en de NPO straks met een heel leuk klinkend plannetje komen om dit soort situaties voortaan "te voorkomen." En dat is het dan. Voor de rest mogen precies dezelfde mensen die deze situatie jarenlang hebben doorgaan precies hetzelfde werk doen en precies hetzelfde (grote) geld verdienen. Met dank aan D66.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten