screen shot 2022 09 01 at 12

Jan Roos fileert belachelijk zwak Oranje: 'Een team dat zonder nationalisme speelt kan niet winnen'

sportjun 27, 12:00
Opiniemaker en Roddelpraat-baasje Jan Roos is - net als elk ander normaal mens - totaal niet onder de indruk van Oranje. Het team zou zogenaamd heel sterk zijn en iets leuks kunnen doen op het EK. Nou, dat is overduidelijk niet het geval. Sterker nog, Oranje verloor onlangs zelfs van Oostenrijk. Roos weet wel hoe dat komt: anders dan de andere teams op het EK ontbreekt het bij Nederland aan nationalisme. Er is geen passie. En dus win je gewoon niet.
De wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk was werkelijk wanstaltig om te zien. Nou ja, als neutrale toeschouwer was het ongetwijfeld heel vermakelijk. Met name Oranje stapelde fout op fout, de score ging steeds gelijk op, er gebeurde van alles op het veld. Alleen, tja, als je wil dat het Nederlands Elftal goed voetbalt, tja, dan was het niet om aan te gluren.
We mogen dankbaar zijn dat we alsnog door zijn naar de 1/8e finales. Niet omdat we zo goed zijn, maar omdat 'de beste nummers drie' op dit toernooi ook doorgaan. Nederland kwam in de groep achter Frankrijk én Oostenrijk (LOL) te staan. Alleen Polen hielden 'we' achter ons.
Opiniemaker, journalist, en Roddelpraat-presentator Jan Roos twijfelt er geen moment aan dat hij weet wat er ontbreekt bij Oranje. Dat is in zijn ogen niet eens zozeer kwaliteit. Nee, het gaat vooral mis bij Nederland omdat het team zonder passie speelt. Er is werkelijk geen enkele vorm van patriottisme bij de spelers.
"Een team dat zonder passie en nationalisme speelt zal nooit ver komen op een eindtoernooi," schrijft Roos. "Zo simpel is het."
Natuurlijk is dat een heel goed punt. Je ziet met grote regelmaat dat nationale teams die normaal gesproken kwalitatief tekort komen opeens toch heel succesvol zijn. Dat komt door hun passie. Door vaderlandsliefde. Waar ze bij hun club onbewust op 95% van hun vermogen spelen, doen ze dat in het nationale elftal opeens toch op de volle 100%: meer kan er niet uit hun lijf gehaald worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Bij Oranje ontbreekt het daar totaal aan. Eigenlijk is dat niet eens zo gek gezien de culturele achtergrond van het gros van de spelers én gezien de moderne Nederlandse cultuur waarin patriottisme sowieso al jaren wordt weggezet als iets slechts. Die Wokies indoctrineren de jeugd al decennia met ideeën dat we onszelf moeten haten, dat onze geschiedenis walgelijk is, en dat vaderlandsliefde wanstaltig is. Niet zo gek dat die jonge spelers daardoor beïnvloed zijn - en weinig passie voor ons land en onze cultuur voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten