shutterstock 2165407499

Max Verstappen domineert Grand Prix van China met overtuigende, historische overwinning

sportapr 21, 16:00
Max Verstappen flikt het – hoe kan het ook anders – opnieuw, en heeft met een verpletterende overmacht de Grand Prix van China gewonnen. Met een start die de toon zette voor zijn overwinning, greep Verstappen direct de leiding en gaf die niet meer uit handen. Zijn bolide gleed door de bochten van het Shanghai International Circuit alsof hij de dans leidde op een perfect gecomponeerde symfonie.
Terwijl achter hem de chaos regeerde bij een herstart na een safetycar, bleef Verstappen kalm en gefocust. Een dubbele uitvalbeurt voor het zusterteam van Red Bull Racing zorgde voor een schokgolf door het veld, terwijl andere rijders gestraft werden voor hun aandeel in de chaos. Maar te midden van deze turbulentie bleef Verstappen onverstoorbaar, zijn doel duidelijk voor ogen.
Het hoogtepunt van Verstappen kwam halverwege de race, toen hij met een onaangetaste voorsprong zijn banden wisselde en zonder aarzeling weer de baan op ging. Zijn concurrenten probeerden tevergeefs zijn tempo bij te houden, maar Verstappen bleek ongrijpbaar. Niet gespaard van drama, zag de race ook de vroegtijdige terugtrekking van enkele van Verstappens rivalen, waaronder de ongelukkige Valtteri Bottas, wiens Sauber hem in de steek liet op een cruciaal moment.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Verstappen won nooit eerder de Grand Prix van China en heeft nu op 26 verschillende circuits een Grand Prix gewonnen, alleen Singapore staat nog op het verlanglijstje. Het moge duidelijk zijn dat we te maken hebben met een waar autosportfenomeen die vandaag zijn 58e zege in de Formule 1 kon bijschrijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten