Filmpje! Altijd hongerige Max Verstappen jaagt op HISTORISCHE overwinning in China

sportapr 16, 9:46
De Grand Prix van China vindt deze week plaats. En dat is leuk. Deze GP stond namelijk jarenlang niet op het programma, vanwege de coronagekte. Maar dit jaar dus wel. Max Verstappen is onze grote favoriet. Volgens de heren van RacingNews365 met Tom Coronel is de kans groot dat de Nederlandse superheld gaat toeslaan en de rest keihard naar huis rijdt.
Dat zei Coronel gisteren bij de nieuwe podcast van RacingNews365.

Sprinten in China

Voor Verstappen is de race niet bepaald zijn favoriet. Niet omdat hij een hekel heeft aan het Chinese circuit an sich, maar omdat het een sprintweekend is. Dit betekent dat er op de eerste dag een Vrije Training wordt gedaan gevolgd door Sprintkwalificatie. De dag erna is de Sprint en de Kwalificatie voor de gewone race. En dan, op de laatste dag, is de race zelf.
Max vindt dat minder fijn omdat hij graag optimaal gebruik wil maken van Vrije Trainingen om zijn bolide zo scherp mogelijk te maken. Bij een sprintrace moeten de afstelling vanaf dag één goed zijn. Is dat niet zo, dan wordt het heel problematisch.
Er zijn meer coureurs die dat vervelend vinden. Maar de heren van RacingNews hebben daar geen medelijden mee. "Racen is race, het maakt mij niet uit waar," aldus Coronel. "Ik vind het altijd wel wat hebben. En dan, hup, in die race te worden geflikkerd terwijl je misschien nog net niet klaar bent met de settings... Ik houd wel van die stress. Ik vind het wel gaaf."
Formule 1-journalist Ruud Dimmers denkt daar net zo over. "Eens. Je hebt die Vrije Trainingen allemaal ook helemaal niet nodig." Nou, zegt Coronel daarop, wel om "de ideale settings te vinden," maar "niet om chaos te hebben. En wij willen chaos." Want dat is natuurlijk gewoon geweldig om te zien.

Max wil Goud

Hoewel het dus niet het favoriete weekend van Verstappen wordt hebben de heren van RacingNews365 wel het volste vertrouwen in hem. "Verstappen zal extra gemotiveerd zijn" om deze Grand Prix van China te winnen, stelt presentator Joris Mosterdijk daarop. "Ja, dat zeg je heel goed, want die heeft hij nog nooit gewonnen," is de reactie van Coronel.
In 2018 kwam Max heel close, "maar toen zat hij nog in die ongeduldige fase. Wild. Ricciardo won." Max werd vijfde, "maar had moeten winnen. Hij vloog op het laatst maar hij was zó ongeduldig."
Dat was dus 6 jaar geleden. Tegenwoordig is Max een andere racer. Een geduldige racer. Een man met drie wereldtitels op zak. En een coureur die elke week weer het beste uit zijn bolide kan halen.
"Als alles goed gaat dan wint hij hem dit jaar," zegt Dimmers daarop vol vertrouwen. Coronel is het daarmee eens. "Natuurlijk!"
Nu is het hopen dat de heren gelijk krijgen en dat Max inderdaad helemaal losgaat. Maar óf dat zo is, is wel degelijk spannend. Ferrari zit namelijk heel dicht achter Red Bull momenteel. Eén klein foutje en het is gedaan.
Zal Max die fout maken? Nee. Maar we hebben dit seizoen al gezien dat er wel degelijk foutjes gemaakt kúnnen worden bij Red Bull. Zoals Max zei bij zijn uitvalbeurt: als je de remblokken niet goed vastzit is het einde oefening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten