shutterstock 2129618216

Max Verstappen wint voor het eerst in zijn carrière de Grand Prix van Australië!

sportapr 02 2023, 12:00
Max Verstappen wint voor het eerst in zijn carrière de Grand Prix van Australië. Hij liet een overtuigende race zien, ondanks een late rode vlag die het veld bij elkaar bracht en de helft van het veld in de laatste ronde van de baan liet stuiteren. Dit is de 23e circuitoverwinning voor de Nederlander.
Sergio Pérez en Valtteri Bottas begonnen vanuit de pitstraat om uit het gedrang te blijven. Verstappen kwam echter door een matige start in het gedrang en werd ingehaald door George Russell en Lewis Hamilton. Een safety car kwam op de baan toen Charles Leclerc van de baan was geschoten. Toen de race werd hervat, crashte Alexander Albon al snel. Russell dacht te profiteren met een snelle pitstop, maar de rode vlag werd gezwaaid en zijn snelle stop was een inschattingsfout. Hamilton mocht daardoor vanaf de tweede staande start vanaf p1 vertrekken voor Verstappen. Russell stond ineens op p7.
Verstappen was niet optimaal weg bij de tweede staande start, maar verloor geen posities. De Vries raakte het rechtervoorwiel van Esteban Ocon, maar kon wonder boven wonder verder. Verstappen heroverde snel de koppositie en nam afstand van de Mercedes van Hamilton. Russell moest de strijd staken vanwege een rokende motor na zijn slecht getimede pitstop. Het gevecht achter Verstappen was boeiender dan de situatie rondom de leider in het wereldkampioenschap. Verstappen schoot zo’n tien ronden voor het einde nog van de baan, maar zijn marge was groot genoeg. Een late crash van Kevin Magnussen zorgde voor de tweede rode vlag van de race, wat de voorsprong van Verstappen deed verdampen.
Na een moeizame staande start van Verstappen werd het slotstuk van drie ronden extra interessant. Meerdere auto’s kenden problemen en vlogen van de baan, waaronder die van De Vries, Fernando Alonso, Pérez, beide Alpine’s en Logan Sargeant. Na lang juryberaad werd besloten om de uitslag van vóór de laatste herstart te nemen, maar zonder de gecrashte wagens. Hierdoor won Verstappen voor Hamilton en Alonso, die ondanks zijn akkefietje verder kon. Helaas gold dit niet voor De Vries, die door een onbezonnen actie van Sargeant een DNF achter zijn naam kreeg.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten