5695406227 e601ae26d3 c

Antwerpen opgeschrikt door explosie: link met drugscriminaliteit aannemelijk

Buitenlandapr 02 2023, 13:00
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een explosief tot ontploffing gebracht in de Osystraat in Antwerpen. Dit heeft geleid tot enorme schade aan twintig woningen in de buurt. De Belgische politie is een onderzoek gestart en heeft aangegeven dat de link naar het drugsmilieu voor de hand liggend is, maar dat andere mogelijkheden niet worden uitgesloten.
De explosie vond plaats iets na 3 uur in de ochtend. Buurtbewoners werden opgeschrikt door de krachtige knal. Een van de bewoners vertelt aan de Gazet van Antwerpen dat haar hele gebouw trilde en dat het even duurde voordat ze besefte wat er gaande was. Vervolgens zag ze dat er veel glas op straat lag, afkomstig van auto's en woningen. In eerste instantie dacht men aan een gasexplosie, maar al snel bleek dat er meer aan de hand was. De politie bevestigt dat het om een explosief gaat dat tot ontploffing is gebracht.
Het explosief werd waarschijnlijk geplaatst op de trapjes bij de ingang van een woning en vernielde de voordeur. De gevel heeft ernstige schade opgelopen, de brandweer heeft ter plaatse stuttingswerken uitgevoerd om verdere schade te voorkomen. In totaal zijn er twintig woningen beschadigd, voornamelijk door glasbreuk, ook zijn vijf voertuigen beschadigd geraakt.
Het gerechtelijk lab en de ontmijningsdienst Dovo kwamen ter plaatse om verder onderzoek te doen. Een persoon raakte gewond door de glasscherven. Het is voorlopig nog onduidelijk op wie de daders het gemunt hadden. In de straat is enkele jaren geleden wel een cannabisplantage opgedoekt, wat mogelijk de link naar het drugsmilieu verklaart. De politie onderzoekt wie het explosief zou hebben kunnen plaatsen en sluit geen enkele scenario uit.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten