antwerp g7521d4195 1920

Acht personen gearresteerd voor plannen van een terroristische aanslag in België

Buitenlandmrt 28 2023, 19:00
Op 28 maart 2023 maakte het federaal parket bekend dat de federale gerechtelijke politie van Antwerpen en Brussel acht personen heeft gearresteerd die verdacht worden van het plannen van een terroristische aanslag in België. Vijf personen werden opgepakt in Antwerpen en drie personen in Brussel.
De federale gerechtelijke politie voerde vijf huiszoekingen uit in Merksem, Borgerhout, Deurne, Sint-Jans-Molenbeek en Eupen op vraag van een onderzoeksrechter van Antwerpen. Over de resultaten van deze huiszoekingen wordt momenteel niet gecommuniceerd. Vijf personen werden opgepakt en meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter gaat later nog beslissen of ze worden voorgeleid of dat er eventueel een aanhoudingsmandaat zal worden afgegeven.
In het andere dossier werden op vraag van een onderzoeksrechter van Brussel drie huiszoekingen uitgevoerd in Zaventem, Sint-Jans-Molenbeek en Schaarbeek. Ook hier werden drie personen opgepakt en meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter zal later beslissen of de verdachten worden voorgeleid.
Het federaal parket vermeldt dat minstens twee van de betrokkenen ervan verdacht worden voorbereidingen te hebben getroffen om een terroristische aanslag te plegen in België. Het doelwit van de aanslag was nog niet bepaald. Er zijn linken tussen beide dossiers, maar verder onderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre beide groepen met elkaar verweven waren.
Het is van groot belang dat de autoriteiten alert blijven en de nodige maatregelen nemen om de veiligheid van de burgers te garanderen. De Belgische politie en de gerechtelijke instanties hebben snel ingegrepen en de verdachten gearresteerd voordat ze hun plannen konden uitvoeren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten