363158770 f5a3aca041 c

Opmerkelijk seksistisch Ajax weigert huldiging landskampioenschap vrouwenteam op Leidseplein

sportmei 25 2023, 14:00
Het is werkelijk schandalig! Het recente nieuws uit het Parool dat de directie van Ajax de huldiging van het Ajax Vrouwenelftal op het Leidseplein tegenhoudt, is niets minder dan een flagrant voorbeeld van seksisme. Burgemeester Femke Halsema had terecht voorgesteld om het vrouwenteam te huldigen op dezelfde manier als het mannenteam, maar de Ajaxdirectie heeft er blijkbaar geen enkele interesse in om gelijkheid en inclusiviteit te bevorderen. Dit incident benadrukt eens te meer dat Ajax een kille en seksistische club is.
Het is onaanvaardbaar dat de directie van een vooraanstaande voetbalclub als Ajax zo'n seksistisch standpunt inneemt. Het vrouwenteam heeft hard gewerkt en opmerkelijke prestaties geleverd, en ze verdienen het om op dezelfde manier te worden geëerd als het mannenteam.
Door het tegenhouden van de huldiging op het Leidseplein geeft de Ajaxdirectie een duidelijke boodschap af: vrouwen zijn van mindere waarde en hun successen zijn niet belangrijk genoeg om groots gevierd te worden. Dit is niet alleen respectloos naar de spelers en de coaches van het vrouwenteam, maar ook naar alle vrouwelijke supporters en fans die zich met hart en ziel inzetten voor het Ajax Vrouwenelftal.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dit incident werpt ook een schaduw over de reputatie van Ajax als club. Het is al langer bekend dat de directie van Ajax een afstandelijke en ongeïnteresseerde houding heeft ten opzichte van sociale kwesties. Ze lijken meer geïnteresseerd te zijn in winst en commercieel succes dan in het bevorderen van gelijkheid en respect. Dit gebrek aan betrokkenheid bij sociale kwesties weerspiegelt zich in hun besluit om de huldiging van het vrouwenteam op het Leidseplein tegen te houden. Ajax kan hierin nog wat leren van de huidig landskampioen bij de heren Feyenoord, die wel met zijn poten midden in de samenleving staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten