shutterstock 1285364311

De 'groene' linkse ironie: Amsterdams blowverbod slaat de plank volledig mis

Politiekmei 25 2023, 13:00
Ja hoor, daar hebben we het dan. In het oh zo progressieve Amsterdam, waar tolerantie en vrijheid hoog in het vaandel staan, worden we plotseling verrast door een nieuw, fris verbod. Wat is het doelwit dit keer? Niet uitstoot producerende voertuigen, niet schadelijke plastic producten, maar onze eigen geliefde joints. Ja, je leest het goed, in de stad die bekend staat om haar cannabiscultuur, hebben de GroenLinks-bestuurders plotseling besloten dat blowen niet meer kan.
Het is bijna komisch, nietwaar? Diezelfde progressieve, openminded Amsterdammers, met hun GroenLinks-burgemeester voorop, laten opeens een conservatieve wind waaien die we normaal enkel in de straten van Texas zouden verwachten. Wat is er gebeurd met dat vurige pleidooi voor vrije keuze en persoonlijke vrijheden? Blijkbaar, zoals een bekend gezegde luidt, is alle tolerantie mooi, zolang het maar binnen hun kaders past.
En laten we het niet hebben over de logica achter dit verbod. "Het is vooral gericht tegen toeristen," zeggen ze, alsof dat het allemaal beter maakt. Alsof het idee om een sector van de economie die al op zijn gat ligt nog verder te schaden, een briljante zet is. En laten we niet vergeten, veel van deze toeristen komen juist naar Amsterdam om te genieten van de relaxte houding ten opzichte van cannabis. Dus, nog een goed idee daar, jongens en meisjes van GroenLinks, jaag die toeristen maar weg.
Misschien moeten ze eens kijken naar de Amerikaanse toeristenindustrie, die miljoenen verdient aan cannabis-toerisme. Colorado alleen al zag een stijging van 51% in cannabistoerisme sinds legalisatie. Maar nee, hier in Amsterdam moet de joint uit.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
In plaats van zich te concentreren op zaken die er echt toe doen heeft het GroenLinks-bestuur besloten dat de prioriteit ligt bij het verbieden van een onschuldige joint. Dat is pas echte progressiviteit! Dus, beste Amsterdammers, geef je progressieve bestuurders een groot applaus. Ze hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze zijn conservatiever geworden dan de conservatieven zelf. Maar wees gerust, je kunt altijd nog een joint opsteken in Colorado.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten