richard de mos

Haagse Raad verzaakt vertrouwen: Richard de Mos verdient zonder twijfel eerherstel!

Binnenlandmei 25 2023, 12:00
Het nieuws van Omroep West dat de Haagse gemeenteraad twijfelt over het eerherstel van Richard de Mos en Rachid Guernaoui is op zijn zachtst gezegd teleurstellend. Na hun vrijspraak is het niet meer dan rechtvaardig dat de raad de twee oud-wethouders rehabiliteert, maar helaas hebben veel partijen moeite met de motie die door de fractie van Hart voor Den Haag is ingediend. Het wordt hoog tijd dat we ons verzetten tegen deze onrechtvaardigheid en de Haagse raad aansporen om de juiste beslissing te nemen.
Richard de Mos, een toegewijde politicus die altijd heeft gestreden voor de belangen van de Hagenaars, werd ten onrechte beschuldigd van corruptie. Na een langdurig en grondig onderzoek is hij vrijgesproken van alle aanklachten. Het is dan ook volkomen begrijpelijk dat hij zijn oude functie wil terugkrijgen en zijn goede naam wil herstellen. Het is een kwestie van gerechtigheid.
Burgemeester Jan van Zanen heeft de gemeenteraad opgeroepen om een verbindende oplossing te vinden. Dat is precies wat Richard de Mos en Rachid Guernaoui voor ogen hebben. Ze willen graag met alle partijen in gesprek gaan om de situatie op te helderen en eventuele misverstanden uit de weg te ruimen. Het is van cruciaal belang dat er een open dialoog plaatsvindt, zodat het vertrouwen in het bestuur kan worden hersteld.
Het is belangrijk om te benadrukken dat een vrijspraak een duidelijk signaal is dat Richard de Mos onschuldig is. Het rechtssysteem heeft gesproken en het is onjuist om hem verder te veroordelen zonder enig bewijs. Het is tijd om de focus te verleggen naar de toekomst en te werken aan het herstellen van de schade die deze beschuldigingen hebben veroorzaakt.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is betreurenswaardig dat veel partijen in de Haagse raad moeite hebben met het idee van eerherstel. Is gerechtigheid niet waar ons rechtssysteem om draait? Moeten we niet vertrouwen op de uitspraak van een rechter? Het lijkt erop dat sommige partijen zich meer laten leiden door politieke spelletjes dan door de waarheid en gerechtigheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten