shutterstock 304133003

RTV Rijnmond: 7 of 14 mei wordt Feyenoord landskampioen

sportapr 03 2023, 18:00
Feyenoord is op weg naar het landskampioenschap. Met nog zeven wedstrijden te gaan, heeft de Rotterdamse club een voorsprong van acht punten op concurrent Ajax. Als Feyenoord blijft winnen en Ajax en PSV geen steken meer laten vallen, dan kan de club op zondag 14 mei de kampioenswedstrijd spelen tegen Go Ahead Eagles meldt RTV Rijnmond. De kampioenskoorts is na de zege tegen Sparta gisteren flink toegenomen in Rotterdam en omstreken. 
De laatste keer dat Feyenoord de landstitel won was in 2017, ook op 14 mei. Toen werd Heracles Almelo met 3-1 verslagen en na achttien jaar wachten kon Feyenoord zich eindelijk weer de beste club van Nederland noemen. Maar het blijft spannend, want als Feyenoord zelf punten laat liggen, kan het schema weer verschuiven. Dat kan zomaar na een zware halve finalestrijd tegen Ajax in de beker of een zware Europese inspanning tegen AS Roma.
Het programma voor de resterende wedstrijden ziet er als volgt uit: Feyenoord speelt op 9 april tegen RKC, Ajax tegen Fortuna Sittard en PSV tegen Excelsior. Op 16 april speelt Feyenoord tegen SC Cambuur, Ajax tegen Emmen en PSV tegen FC Volendam. Op 23 april speelt Feyenoord tegen FC Utrecht en Ajax tegen PSV.
Als de wedstrijd tussen Ajax en PSV op 23 april eindigt in een gelijkspel, lonkt er ook een kampioenswedstrijd voor Feyenoord op 7 mei, tegen Excelsior. Dan gaan we er wel vanuit dat Ajax en PSV voor die tijd geen punten meer morsen. In de vorm waarin beide clubjes momenteel steken kunnen ze zomaar averij oplopen bij clubs uit het linkerrijtje.
Als Feyenoord op 14 mei kampioen wordt, zal er vanwege het bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog geen huldiging plaatsvinden op die dag. Het is nog niet duidelijk wanneer de huldiging dan wel zal plaatsvinden, omdat er mogelijk nog een halve finale in de Europa League op het programma staat op 11 en 18 mei. Dan moet Feyenoord wel eerst winnen van het AS Roma van topcoach Jose Mourinho. Feyenoord zal er erg op gebrand zijn om deze tweeluik te winnen omdat de club van Zuid vorig jaar nog van de Romeinen heeft verloren in de finale van de Conference League (1-0 red.).
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het wordt dus nog even spannend voor Feyenoord en zijn supporters. Maar de kans op de titel is groot en als Feyenoord blijft winnen, kan het opnieuw geschiedenis schrijven op 7 of 14 mei. Bij de Telegraaf zijn de druiven inmiddels behoorlijk zuur. In de Telesport podcast vergelijkt Valentijn Driessen Edwin van der Sar met Mark Rutte. Als van der Sar net zolang aanblijft bij Ajax als Mark Rutte als premier dan breken nu de gouden jaren aan voor Feyenoord. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten