Teruggehaalde jhadisten in Nederland: Een tikkende tijdbom door falend beleid

Terrorismedec 22 2023, 19:00
In een verontrustend rapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wordt gewaarschuwd voor een uitdijende groep illegale (ex-)jihadisten in Nederland. Deze waarschuwing legt het falen van ons huidige beleid bloot, waarbij teruggekeerde Syriëgangers hun Nederlandse paspoort zouden verliezen en het land uitgezet zouden worden. In werkelijkheid blijkt dit nauwelijks te gebeuren, en dit kan ernstige gevolgen hebben voor onze nationale veiligheid schrijft de Telegraaf.
Deze situatie is ronduit alarmerend. We hebben het hier over individuen die naar Syrië zijn gereisd om zich aan te sluiten bij jihadistische groeperingen, zoals IS, en nu terugkeren naar Nederland. Deze zogenaamde 'jihadbruiden' en strijders komen voor de rechter, krijgen vaak lichte straffen en zijn soms alweer op vrije voeten. Dit is een recept voor rampspoed. Wilders kan nu heel makkelijk zeggen, told you so. De PVV en FVD hebben hier telkens voor gewaarschuwd.
Het feit dat Nederland probeert om terrorismeveroordeelden het Nederlanderschap te ontnemen en uit te zetten, lijkt op papier een goede strategie. Echter, de uitvoering hiervan is een totale mislukking. Veel van deze individuen hebben ook de Marokkaanse nationaliteit, wat in theorie het proces van uitzetting zou moeten vergemakkelijken. Maar de realiteit is anders: het is een bureaucratisch moeras waar maar weinig doorheen komt.
Dit falen van ons beleid vormt een directe bedreiging voor de veiligheid van onze burgers. Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat mensen die onze samenleving zo nadrukkelijk hebben afgewezen, en die ervoor hebben gekozen om zich bij een vijandige, barbaarse organisatie aan te sluiten, nu weer vrij rondlopen in onze steden en wijken.
Het wordt tijd dat de Nederlandse regering haar verantwoordelijkheid neemt en concrete acties onderneemt om dit probleem aan te pakken. We moeten onze grenzen en onze samenleving beschermen tegen deze potentiële dreiging. Dit betekent niet alleen het intrekken van het Nederlanderschap waar mogelijk, maar ook het daadwerkelijk uitzetten van deze personen en het versterken van onze inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Desnoods zet men administratieve detentie in om deze potentiële tijdbommen vast te zetten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren. 
Nederland mag niet naïef zijn. De dreiging van (ex-)jihadisten is reëel en aanwezig. Het is tijd voor harde maatregelen en een zero-tolerancebeleid. Onze nationale veiligheid en de veiligheid van onze burgers moeten altijd voorop staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten