ARRESTATIE WEGENS TERRORISME: Rotterdammer aangehouden wegens plan voor aanslagen

Terrorismedec 14 2023, 18:00
In Rotterdam is een 57-jarige man aangehouden door de politie. Hij zou plannen hebben om terroristische aanslagen te plegen. Opmerkelijk genoeg zou hij die aanslagen hebben willen plegen met drie mannen die momenteel in Denemarken zijn. Zij zijn gearresteerd door de Deense autoriteiten. UPDATE: Hamas.
Premier Mette Frederiksen zegt dat de verdenkingen "zeer ernstig" zijn. Omdat ze zo serieus zijn, gaan de autoriteiten de komende tijd extra goed opletten. Er is met name oog voor Joodse instellingen, wat natuurlijk impliceert dat de wannabe terroristen van plan waren om Joodse burgers aan te vallen.
Opmerkelijk genoeg zegt de Deense politie dat er ook banden zijn met Loyal to Familia (LTF). Dat is een Deense bikersclub die een paar jaar geleden verboden werd. Niet zo gek, want LTF is extreem gewelddadig en zelfs moordzuchtig. Er werden onder meer aanslagen gepleegd tegen Hells Angels doelen. Ongelooflijk als je bedenkt dat de Hells Angels ook bepaald geen, uh, engelen zijn.
En nu denken ze dat LTF wapens heeft geleverd aan de wannabe terroristen die aanslagen wilden plegen - mogelijk tegen Joodse doelwitten. Want ja, de LTF is weliswaar verboden, maar helaas betekent dit niet dat de organisatie niet meer bestaat: ze zijn gewoon ondergronds gegaan.
Nu is de vraag natuurlijk hoe de Rotterdamse man in vredesnaam hierbij past? Op dit moment wordt daar geen duidelijkheid over gegeven. Het lijkt erop dat de focus van de geplande aanslagen in Denemarken ligt, maar ook dat weten we niet zeker - omdat we niet weten wat de rol van de Rotterdammer is.
Het is dus zaak om hier openheid over te krijgen. De Nederlandse regering moet uitleggen wat hier gaande is, hoe de Rotterdammer in de plannen past, en of het alleen om mogelijke aanslagen in Denemarken ging, of ook in andere landen waaronder Nederland. De terreurdreiging werd onlangs verhoogd. Houdt dat verband met deze arrestaties?

UPDATE

En ze zijn eruit! De man die is opgepakt Nazih R. zou lid zijn van... Hamas. Dat zou natuurlijk ook de band met de terroristen in Denemarken kunnen verklaren (Hamas zit helaas overal), én het zou verklaren waarom de aanslagplegers het blijkbaar gemunt zouden hebben op 'Joodse instellingen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten