shutterstock 1787671016

Knettergekke ISIS-terrorist wil terug naar Nederland: 'Jullie hebben onze vrouwen toch ook opgehaald?'

Terrorismedec 09 2023, 12:00
De totaal geschifte, extremistische, levensgevaarlijke Abdellah R. reisde jaren geleden af naar het "kalifaat" van ISIS in Syrië. Hij ging daar wonen en streed voor ISIS. In 2019 viel het 'kalifaat' van de extremisten. Wat hij nu wil? Terug naar Nederland. Want, zegt hij, we hebben ISIS-vrouwen toch ook teruggehaald? Waarom mannen als hij dan niet?
Abdellah R. komt uit de Haagse Schilderswijk. Dat is één van de meest verrotte wijken van ons land. Hele horden allochtone moslims wonen er samen met elkaar. Autochtone Nederlanders zijn er over het algemeen weggetrokken. De enkeling die er nog wel woont heeft geen andere plek om naartoe te gaan en/of is van het niveau: tokkie eersteklas.
Hoewel Abdellah geboren en getogen is in ons land is hij alleen qua paspoort een Nederlander. Voor de rest is hij altijd een vreemdeling geweest. Een moslimextremist die ons land en onze cultuur haatte. Vandaar natuurlijk dat hij lekker naar Syrië ging om daar in naam van ISIS "ongelovigen" af te slachten en/of te martelen.
Maar het 'kalifaat' verslagen is wil hij opeens toch terug naar Nederland. Daarom is hij naar de rechter gestapt in Den Haag. Hij wil zijn terugkeer juridisch afdwingen.
De walgelijke Abdellah is tot zes jaar cel veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij een terreurorganisatie. Hij zit nu vast in een Koerdische regio. Maar dat vindt hij helemaal niet leuk! Want de gevangenissen aldaar zijn niet fijn! In Nederland is het veel leuker en makkelijker vertoeven. Je krijgt een aardige cel met een televisie, en je wordt zelfs omringd door min of meer gelijkgestemden. Feest dus!
Abdellah de Terrorist wordt vertegenwoordigd door advocaat Jordan. Deze verschrikkelijke vent - er zijn ook andere termen mogelijk voor dit soort walgelijke figuren; er rust immers geen plicht op ze om dit soort zaken aan te nemen - zegt in De Telegraaf: "Het OM zegt steeds dat Nederland hen onmogelijk kan terughalen. Omdat Nederland geen zaken doet met de Koerden omdat hun staat niet wordt erkend. Of omdat ophalen te gevaarlijk is. Maar dat is onzin. Bij de vrouwen is het toch ook gelukt?"
Je kon dit natuurlijk van kilometers afstand zien aankomen. Dit is dan ook één van de tienduizenden redenen waarom die ISIS-vrouwen nooit teruggehaald hadden mogen worden naar Nederland. Als die terug mogen, waarom hun echtgenoten dan niet? Je kon erop wachten dat dit argument gebruikt zou worden - en dat is nog logisch ook.
Het engste is dat het nu aan een rechter is. Stel je voor dat het kabinet Wilders I er komt. Wilders zal dit ten koste van alles willen voorkomen. Maar als de rechter oordeelt dat ISIS-terroristen terug moeten komen, dan kan ook Wilders daar bar weinig aan doen, zeker als die rechter zich niet alleen baseert op nationaal recht, maar ook op internationaal recht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten