screen shot 2023 12 05 at 103541

Merkwaardig! Joost Niemoller eist "opheldering" van Thierry Baudet en FVD over Hamas en Israël: "Het blijft nu een beetje hangen"

Politiekdec 09 2023, 13:30
Gisteravond besloot Joost Niemoller maar weer eens om FVD te bekritiseren vanwege het standpunt van de partij inzake het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Volgens hem is dat standpunt namelijk niet helder. En dat is gek. Thierry Baudet en kornuiten zijn namelijk vanaf het begin héél duidelijk geweest. Voor de goede orde bevestigt Baudet dat dan toch nog maar eens op X.
"Ik ben serieus benieuwd naar de visie van FvD over Israël en de Hamas aanslagen," moppert Niemoller op X. "Het blijft nu een beetje hangen bij: Je moet niet alles geloven wat je ziet. En daders kunnen ook slachtoffers zijn. Dat vind ik een beetje dunnetjes. Er valt inmiddels toch wel iets meer over te zeggen dan dat?"

Ik ben serieus benieuwd naar de visie van FvD over Israël en de Hamas aanslagen. Het blijft nu een beetje hangen bij: Je moet niet alles geloven wat je ziet. En daders kunnen ook slachtoffers zijn. Dat vind ik een beetje dunnetjes. Er valt inmiddels toch wel iets meer over te…

119
Reply
Daarbij linkt hij naar het zoveelste artikel op GeenStijl waarin FVD wordt zwartgemaakt. Die partij was eerst helemaal fan van JA21, maar nadat die club werd afgemaakt in de verkiezingscampagne zijn ze daar snel overgestapt naar de PVV - en nemen ze FVD steeds weer de maat.
De vraag van Niemoller is mogelijk eerlijk gesteld, vanuit een goed hart. Maar dat maakt het niet minder belachelijk. FVD is namelijk heel duidelijk geweest. Ralf Dekker, Gideon van Meijeren, en Thierry Baudet hebben alle drie op verschillende momenten een heel duidelijke positie ingenomen op dit onderwerp.
En dus reageerde ik zelf maar op Niemoller. "Wat is er onduidelijk? vroeg ik Joost retorisch. "Baudet heeft de aanslagen heel duidelijk veroordeeld. Hij heeft ook gezegd dat het wat gek is dat ze konden gebeuren (wat feitelijk juist is; zeker gezien het feit dat de Israëli's een jaar van tevoren al info hadden erover). Dus dan is er of gefaald op een epische schaal of hogergeplaatsten hebben het laten gebeuren onder het motto: kunnen we losgaan daarna. Welke van de twee het is? Dat kan niemand met enige zekerheid zeggen, hoewel het eerste in mijn ogen waarschijnlijker is aangezien soldaten zich anders wel hadden uitgesproken ('we mochten niet reageren van onze superieuren')."
"Maar," ga ik verder, "de vreselijke aanslagen zijn veroordeeld."
Betekent dit dan dat FVD niets kan zeggen over wat Israël doet? Natuurlijk niet. "Tegelijk veroordeelt Baudet / FVD heel terecht ook de disproportionele reactie van Israël en het anti-Palestijnen beleid dat Israël al tientallen jaren in de praktijk brengt," leg ik daar om uit. "Het ene sluit het andere niet uit."

Wat is er onduidelijk? @thierrybaudet heeft de aanslagen heel duidelijk veroordeeld. Hij heeft ook gezegd dat het wat gek is dat ze konden gebeuren (wat feitelijk juist is; zeker gezien het feit dat de Israëli's een jaar van tevoren al info hadden erover). Dus dan is er of…

Joost Niemoller
Joost Niemoller
@JoostNiemoller

Ik ben serieus benieuwd naar de visie van FvD over Israël en de Hamas aanslagen. Het blijft nu een beetje hangen bij: Je moet niet alles geloven wat je ziet. En daders kunnen ook slachtoffers zijn. Dat vind ik een beetje dunnetjes. Er valt inmiddels toch wel iets meer over te…

205
Reply
Baudet zag mijn antwoord op Niemoller voorbijkomen en gebruikte de mogelijkheid om duidelijk te maken dat dit inderdaad het standpunt is van FVD. "Accurate," reageerde hij kort maar krachtig op mijn tweet. Waarom hij niet meer woorden gebruikte hiervoor? Omdat het helder is, omdat er weinig aan toe te voegen ís. Dit is het FVD-standpunt is.
De reden dat ik dat wist is dat ik luister naar wat Baudet, Dekker, Van Houwelingen, Van Meijeren en andere FVD'ers daadwerkelijk publiekelijk zeggen, met name bij Forum Inside. Ze hebben verschillende momenten gesproken over het conflict in het Midden-Oosten. Als je daar rustig voor gaat zitten is het je volstrekt helder wat het partijstandpunt is. 
Dat zou het moeten zijn, tenminste. Maar misschien is het standpunt van FVD gewoon niet wat mensen willen horen - en is dat waarom ze het negeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten