shutterstock 2216056857

Orbán ontkent Hongaarse steun EU-lidmaatschap en miljardensteun aan Oekraïne

EUdec 14 2023, 19:00
Terwijl de westerse media al druk speculeerden dat Hongarije eindelijk 'ja' zou zeggen tegen de EU-lidmaatschap van Oekraïne blijkt Viktor Orbán wederom een sta in de weg. De Hongaarse premier staat onwrikbaar in zijn schoenen in Brussel, waar hij als een moderne 'Mr. Njet' de absurde EU-plannen om Oekraïne met 17 miljard euro te spekken, onverbiddelijk van tafel veegt schrijft de Telegraaf.
Terwijl de andere 26 staatshoofden en regeringsleiders in een haast kinderlijke naïviteit hun handtekeningen willen zetten onder deze astronomische cheque, staat Orbán daar als een bastion van realisme en financiële verantwoordelijkheid. Deze man begrijpt wat veel van zijn Europese collega's niet lijken te bevatten: dat het niet aan de Europese belastingbetalers is om de eindeloze put van Oekraïense behoeften te vullen.
De EU-top in Brussel, die later begon vanwege een spoedvergadering tussen Orbán, Scholz en Macron, was niets minder dan een wanhopige poging om Hongarije's premier te doen buigen. Maar Orbán, met zijn vriendschappelijke banden met Poetin en zijn heldere visie op wat goed is voor zijn land, laat zich niet zomaar ompraten.
Waar gaat dit hele circus nu eigenlijk over? De Europese Commissie, in haar oneindige wijsheid, heeft besloten dat het een goed idee is om Oekraïne te overladen met 50 miljard euro. Een bedrag dat niet alleen bedoeld is voor de korte termijn, maar ook om Kiev op de lange termijn te ondersteunen in zaken als gezondheidszorg en soldij. En wie mag hiervoor betalen? Juist, de Europese belastingbetalers.
Orbán, die duidelijk verder kijkt dan zijn neus lang is, stelt voor om de lange termijn financiering buiten de EU-begroting om te regelen. Een logische gedachte, die echter in het huidige EU-klimaat van financiële roekeloosheid als revolutionair wordt beschouwd.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we he-le-maal klaar met al die hypocriete mafketels van het partijkartel. Ze klagen maar over de 'Grondwet,' terwijl juist ZIJ de afgelopen jaren de grondrechten van Nederlanders op grote schaal hebben geschonden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen dat belachelijke kartel.
De ironie is dat de Europese Commissie vlak voor de top ineens wel 10 miljard euro aan bevroren subsidies voor Hongarije vrijgaf - een doorzichtige poging om Orbán milder te stemmen. Maar onze 'Mr. Njet' blijft standvastig. Zijn boodschap is helder: 'Geen stap terug over Oekraïne. Drie van de zeven voorwaarden voldoen ze niet aan, dus geen onderhandelingen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten