PVV schorst medewerker na filmen en op internet beschimpen van moslims

Geen categoriejul 16 2011, 18:59
Het PVV-onderscheid tussen de islam en moslims in de praktijk.
De Vlaamse PVV-beleidsmedewerker Sam van Rooy (26) is door zijn partij op non-actief gesteld nadat Elsevier.nl berichtte over een door Van Rooy op Youtube gezet filmpje van niqaab-dragende moslima's - althans, het valt te vermoeden dat het vrouwen waren, maar wie zal het zeggen -, begeleid met een tekst waarin hij de moslima's 'tuig uit de islamitische zandbak' noemt.
In het filmpje is te zien hoe Van Rooy de moslima's achtervolgt, filmt, maar verder geen woorden met ze wisselt. Op zijn Facebook-pagina schold hij ze vervolgens uit. Als hem op Facebook gevraagd wordt waarom hij de vrouwen als 'tuig' omschrijft, antwoordt Van Rooy: 'Wat een onzin dat je mensen niet tuig mag noemen. Mensen die de westerse waarden afwijzen ten faveure van een racistisch, fascistisch en inhumaan systeem als de sharia is gewoon tuig, net als nazi's en andere fascisten.'
Voor de PVV was het reden om de medewerker te schorsen. 'We hebben de heer Van Rooy direct op non-actief gezet. Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen burqa's dragen en we zien graag een burqaverbod maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer,' aldus een woordvoerder van de PVV tegenover Elsevier.nl
De PVV maakt, aldus de partij, een onderscheid tussen de islam als 'politieke religie' en individuele moslims. De rechtbank die onlangs Wilders vrijsprak van o.a. belediging van moslims, ging, tot ergernis van Wilders' politieke en juridische tegenstanders, mee in deze gedachtengang. Terecht uiteraard, met een minimale intellectuele inspanning moet het helder zijn dat je een religie of ideologie fel kan bekritiseren zonder al de aanhangers ervan persoonlijk te beledigen.
Weinig mensen zouden immers meegaan in de gedachtengang dat de SP alle 'neo-liberalen' beledigt omdat het stevige kritiek op het 'neo-liberalisme' heeft. Het de laan uitsturen van medewerkers die individuele moslims lastigvallen en beschimpen past bij het onderscheid dat de PVV wil maken. Al zou het natuurlijk nóg beter zijn als dit soort dubieuze figuren in de eerste plaats niet bij de PVV als medewerker in dienst worden genomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten