We kopen defensiematerieel. Hoera!

Geen categoriemei 17 2012, 16:32
En het is een goede aanschaf ook nog.
Ik weet heus wel - en dat schrijf ik ook geregeld - dat nogal wat reaguurders een pesthekel aan Defensie hebben. 'Het leger' is waardeloos en moet net als ontwikkelingssamenwerking en het Koninklijk Huis zo snel mogelijk tot voltooid verleden tijd worden gemaakt. Hun argumenten zijn niet overtuigend en, gekeken naar hun andere opvattingen, niet consistent. Deze lieden zullen dan ook weer wentelen in hun woede als ze het volgende lezen:

Het ministerie van Defensie wil elf nieuwe CH-47F Chinook-transporthelikopters kopen. Minister Hans Hillen (CDA, Defensie) moet kiezen tussen de modernisering van elf oude Chinooks of de aanschaf van nieuwe. Volgens Hillen is dat laatste verstandiger. (...)

Het ministerie van Defensie heeft al eerder nieuwe Chinooks besteld die binnenkort worden afgeleverd. Het is de bedoeling dat de elf nieuwe helikopters worden geleverd tussen 2015 en 2019 door fabrikant Boeing. Ze kunnen tot zeker 2045 blijven vliegen. Met dit project is een bedrag van meer dan een kwart miljard euro gemoeid, zegt Hillen.

Het is goed dat Nederland helikopters aanschaft. Als we kijken naar de conflictgebieden in de wereld waar wij actief zijn (geweest), zien we dat tanks daar niets uitrichten. Zeker, je hebt ze nodig als je een land wilt veroveren, maar die ambitie heeft Nederland niet. De missies waarmee Nederland de internationale veiligheid en de Westerse beschavingsdefensie dient, zijn niet gebaat bij tanks.
Met superioriteit in de lucht komen we veel verder. De Taliban in Afghanistan kunnen niet beschikken over een luchtmacht, maar zijn wel in staat van onze tanks een kwetsbaar doel te maken. Ook de piraten in de Straat van Aden hebben geen luchtmacht. We zijn beide partijen voor door ons te concentreren op het consolideren en het liefst versterken van onze luchtmacht. Als Nederland een militaire rol van enige betekenis wil blijven spelen, moeten we blijven investeren in Defensie. Gezien de aard van onze militaire missies, is de luchtmacht de laatste plaats om te bezuinigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten