2 op de 5 Nederlanders wil uit de EU

Geen categoriejun 05 2013, 17:59
Nederland weer gidsland!
Volgens een poll van Gallup Europe, uitgevoerd in een zestal lidstaten van de Europese Unie, zegt 39 procent van de Nederlanders bij een refendum te zullen stemmen voor een Nederlands exit uit de EU. Een even hoog percentage wil erin blijven. Verder vindt 44 procent dat het de verkeerde kant op gaat met de Unie, terwijl slechts 34 procent vindt dat het de goede kant op gaat. Een en ander meldt De Telegraaf vandaag.
Nederland lijkt hiermee het Verenigd Koninkrijk (55 procent voor uittreding) achterna te gaan. In de overige vier lidstaten (Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Polen is de meerderheid [in- of exclusief 'geen mening'?, dat is niet duidelijk, HR] ervoor om in de EU te blijven.
Dat Nederland hoog scoort is aan de ene kant opmerkelijk omdat de media hier in alle talen zwijgen over de ongehoorde verarming die de europolitiek in de toekomst over ons land dreigt uit te storten. Aan de andere kant hebben wij toch ook de sterkste argumenten om te willen kappen met de EU. Anders dan Frankrijk en Duitsland heeft Nederland geen enkele invloed op de Brusselse besluitvorming. En de Denen zijn wijselijk niet in zee gegaan met de euro. Net als de Polen, die bovendien lekker profiteren van de Brusselse subsidies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten