De Volksbeweging voor de Vrijheid is hier

Geen categoriemei 10 2014, 20:29
Tijd om - over en door partijlijnen heen - samen een vuist te maken.
Al enige tijd (nu bijna een jaar) loop ik rond met de gedachte om niet alleen iets te schrijven over politieke aangelegenheden, maar ook om daadwerkelijk eens iets te doen. Om politiek actiever te worden kun je uit verschillende mogelijkheden kiezen: je kunt je aansluiten bij een partij en daar hard voor campagne voeren en je kandidaat stellen, je kunt een partij oprichten, je kunt lid worden van een bestaande 'overkoepelende' organisatie, of je kunt zelf zo'n organisatie opzetten. 
Na er enkele maanden over nagedacht te hebben en na overleg met gelijkgestemde personen ben ik uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat, hoewel partijen belangrijk zijn, hun effectiviteit bijzonder beperkt is. Je sluit je aan bij een partij, anderen doen dat ook (of niet), en daarmee eindigt het verhaal. Vervolgens kun je alleen als partij iets betekenen.
Daarom besloot ik voor optie drie of vier te kiezen. Die tweede keuze werd mij vergemakkelijkt doordat een dergelijke overkoepelende organisatie niet bestaat. Niet op rechts tenminste. Socialisten hebben wél allerhande organisaties en groepen waardoor ze bijzonder effectief te werk kunnen gaan in de politiek, de cultuur en de media, maar wij niet.
Daar wil ik iets aan veranderen. Vandaar dat ik nu uiteindelijk besloten heb om een nieuwe beweging op te zetten: de Volksbeweging voor de Vrijheid. Het is de bedoeling van de VBV dat we een grote beweging opzetten, die overal invloed uitoefent. Zo willen we (rechtse) liberalen, conservatieven, libertariërs en andere vrijheidslievende (aanstaande) politici ondersteunen door campagne voor ze te voeren en ze te promoten. Er moet dus een leger van vrijwilligers ontstaan; vrijwilligers die hart voor individuele rechten hebben, die begrijpen dat er een grote kentering nodig is in Nederland en dat je, jawel, daar verkiezingsoverwinningen voor nodig hebt. Deze vrijwilligers kunnen zelf prima kiezen voor welke specifieke partij zich inzetten, wij gaan daar niet over. Het enige dat wij doen is dat we als een netwerk fungeren, mensen bij elkaar brengen, en van strategieën voorzien.
Daarnaast zal de Volksbeweging voor de Vrijheid zich inzetten om onze principes en idealen 'aan de man te brengen' door actief te zijn in de media, protestacties te organiseren (soms puur online en / of door te bellen, soms door een echte manifestatie te organiseren), en door welbespraakte columnisten en bloggers op radio en tv te laten verschijnen. Aspirant-journalisten worden bijgestaan en gepromoot...
Ook zal de Volksbeweging voor de Vrijheid adviezen geven over media- en politieke campagnes voor onze sympathisanten. Daarbij wordt er met name veel aandacht besteed aan de sociale media/Internet kant van moderne campagnes, maar het ouderwetse campagne voeren krijgt natuurlijk ook aandacht.;
Gisteren markeerde het begin van een grote beweging die Nederland uiteindelijk fundamenteel hoopt te veranderen door de samenleving vrij te maken voor een ieder; iedereen moet in staat worden gesteld om zijn of haar leven op zijn/haar eigen manier te leven. De overheid moet zich met zo weinig mogelijk zaken bemoeien. De vrijheid van het individu staat voorop.
Hoe je hier deel van kunt uitmaken? Om te beginnen door onze Facebook-pagina te liken (die in no time al meer dan 100 likes heeft gekregen) en vrienden en familie op te roepen hetzelfde te doen. De community begint daar, op Facebook. Doe mee, help ons om een netwerk van gelijkgestemden op te bouwen en samen in actie te komen om op te komen voor onze natuurlijke vrijheden en rechten. Samen zullen we socialisten laten zien dat zij niet de enigen zijn die zich kunnen organiseren en een vuist kunnen maken om hun denkbeelden te realiseren.
Ook kun je op de hoogte blijven van ons werk door ons te volgen op Twitter. Volg ons en twitter mee om onze idealen te verspreiden.
Michael van der Galien is adjunct-hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard en oprichter van de Volksbeweging voor de Vrijheid. Dit stuk is op eigen titel geschreven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten