Eindhoven 'veegt' Israël van de kaart

Geen categoriemei 31 2014, 19:00
Volgens de gemeente Eindhoven liggen steden in Israël niet in Israël, maar in Palestina. Dat zou Hamas wel willen.
Nederland en Israël. Vroeger was de relatie bijzonder goed. De oliecrisis die Nederland in 1973 om de oren kreeg, hing zelfs samen met de steun van Nederland aan Israël. Nu, ruim veertig jaar later, liggen de kaarten er anders bij. De Nederlandse overheid voert een ontmoedigingsbeleid. Bedrijven die zaken (gaan) doen met Israëlische bedrijven krijgen een telefoontje van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De boodschap is kort en helder: 'Verbieden doen wij het niet, maar wij ontraden u wel om zaken te doen met Israël'.
Anno 2014 gaat minister Timmermans naar Saoedi-Arabië om zijn excuses aan te bieden voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Terwijl er geen land ter wereld is dat zo'n grote hekel aan Joden heeft, als Saoedi-Arabië. Om in deze zandbak te mogen werken, moet je zelfs een niet-Joodverklaring overleggen. Gezellige vrienden heeft onze PvdA-minister.
Weg kwijt
Ook in Eindhoven zijn ze helemaal de weg kwijt. Men heeft daar een wijk gebouwd met allemaal plaatsnamen uit het Beloofde Land. Ik denk dat de straatnamen van oorsprong bedoeld zijn als Bijbelse plaatsnamen. Zo komen we in deze wijk een Nazarethlaan tegen, een Jerusalemlaan, een Tiberiaspad, een Judealaan, een Bethelstraat en een Bethlehemlaan.
De gemiddelde Nederlander kent die namen niet meer. Daarom heeft de gemeente Eindhoven onder deze naambordjes een verklarende tekst gehangen. Een zeer opvallende tekst. Volgens de gemeente Eindhoven liggen als deze steden en streken namelijk niet in Israël, maar in Palestina.
Hamas
Dat is opvallend. Tiberias bijvoorbeeld ligt in het noordoosten van Israël. Dat is dan ook een stad in Israël. Palestina is vandaag de dag toch echt een staat in het Midden-Oosten. Echter niet een staat die Tiberias binnen haar landsgrenzen mag rekenen. In Palestina heeft sinds 2007 de terreurbeweging Hamas het voor het zeggen.
Nu weet ik dat veel mensen in Nederland vinden dat de staat Israël helemaal niet mag bestaan. Ik weet ook dat velen sympathie voelen voor de terreurbeweging Hamas. Dan nog klopt het onderschrift van de gemeente Eindhoven niet. Als de gemeente dan zo graag politiek kleur wil bekennen, dan kan men het onderschrift beter veranderen in de tekst: 'Tiberias, zou in Palestina moeten liggen'. Of: 'Tiberias, ten onrechte bevolkt door Joden'. Of: 'Tiberias, binnenkort in handen van Hamas!'.
Stikker
Een stickertje met Israël over het woord Palestina plakken, voldoet natuurlijk ook. Maar of de wethouders van de PvdA, D66, SP en GroenLinks in Eindhoven dat een goede optie vinden? Dat durf ik te betwijfelen. Voorlopig zijn ze in Eindhoven helemaal van het padje af.
En stickers... Mwah. Straks gaat Timmermans ook nog langs bij Hamas om zijn excuses aan te bieden.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten