Hypocrisie in beeld: 502.968 euro voor één VARA-presentator

Geen categoriemei 01 2014, 10:15
Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.
Het is 2014 en nog steeds blijken maar liefst drie VARA-presentatoren meer geld te verdienen dan de balkenendenorm van 130 procent van een ministerssalaris. Fors meer geld, zo blijkt uit een berichtje op de voorpagina van De Telegraaf vanochtend: één van die VARA-presentatoren verdient 502.968 euro per jaar voor zijn werk, een ander 455.000 euro, en weer een ander 240.000 euro via een slimme bv-constructie.
Dat ze veel geld verdienen is natuurlijk helemaal niet erg, ware het niet dat de belastingbetaler de portemonnee trekt om de gezichten van de VARA een riant salaris te kunnen geven. Natuurlijk beweert de Nederlandse publieke omroep, ter verdediging van de hoge salarissen bij de VARA, dat het geld bovenop de balkenendenorm wordt betaald door de omroepverenigingen en dus door de leden van die omroepverenigingen en niet door de belastingbetaler, maar dat is onzin.
Ten eerste wordt het eerste deel van het salaris met belastinggeld betaald (130 procent van een ministerssalaris en dat is al fors) en ten tweede worden de leden die betalen voor de rest van het salaris geworven met, inderdaad, belastinggeld door spotjes en programma's uit te zenden op de publieke omroep. Uiteindelijk betalen we dus allemaal mee aan de riante salarissen van iemand als Matthijs van Nieuwkerk, die zeer waarschijnlijk de ontvanger is van meer dan een half miljoen euro per jaar, ook al wil de VARA dat liever geheim houden.
De progressieve arbeidersomroep VARA is sinds de oprichting voor een radicale herverdeling van inkomen en bezit (vandaar ook het constante geflirt met de Partij van de Arbeid), maar als het even niet uitkomt worden de principes opzij gezet. Opdat de zakken kunnen worden gevuld met belastinggeld. Links lullen én links vullen heet dat. Het salaris van meer dan een half miljoen euro per jaar is het zoveelste voorbeeld van de hypocrisie van links. Hypocriet links zegt het een, maar doet het ander.
U kent de talloze voorbeelden vast wel uit uw hoofd. Femke Halsema (nog steeds lid van GroenLinks) is een groot voorstander van zwarte scholen, maar stuurt haar eigen kinderen naar een witte school. Marcel van Dam (voorheen PvdA) sympathiseert met de armen, maar woont ergens afgelegen op een enorm landgoed, zo ver van de gewone arbeider als maar kan. En de VARA is dus een linkse omroep die de zakken van de presentatoren vult met honderdduizenden euro's belastinggeld. Typisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten