Immigratiegolf Duitsland

Geen categoriemei 20 2014, 11:00
200.000 asielaanvragen
De Volkskrant bericht dat Duitsland dit jaar een nieuwe toestroom aan asielzoekers te verwerken krijgt. Naar verluidt zou het gaan om tweehonderd duizend aanvragen per jaar, maar vreemd genoed heeft niemand het daarover. De reden daarvoor zou zijn dat brede lagen van de bevolking empathie heeft met de gelukszoekers.
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas De Mazière:

"In 2012 waren er ongeveer 78 duizend asielaanvragen, vorig jaar 127 duizend. 'Maar als de ontwikkeling zo doorgaat dan reken ik voor 2014 op 200 duizend aanvragen', aldus De Maizière in Die Welt."

In tegenstelling tot 'de linksbinnen van de PvdA', staatssecretaris Teeven, reageert De Mazière laconiek op de enorme stijging. Het gaat vooral om vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, Servië, Bosnië-Herzegovina en Macedonië. Voor Syriërs zijn de regels in Duitsland soepeler dan voor andere asielzoekers. Maart vorig jaar besloot de Duitse regering al 10 duizend vluchtelingen uit Syrië op te nemen, maar dat aantal is allang bereikt. In heel 2013 vroegen 50 duizend Syriërs asiel aan.
Volgens De Volkskrant staat de Duitse bevolking sympathiek tegenover de vluchtelingen:

"Lampedusa-vluchtelingen' en ook gevluchte Syriërs kunnen op sympathie van de bevolking rekenen. Kerken, maar ook stadsbesturen bieden vaak een helpende hand. In het centrum van Berlijn, in de linkse wijk Kreuzberg, werd meer dan een jaar een tenten- en protestkamp van vluchtelingen oogluikend op de Oranienplatz toegestaan. Vorige maand werd het kamp ontruimd, de bewoners huizen nu voor een deel in een voormalig hostel."

Ik denk dat de de Duitsers (en de EU in het algemeen) de migrantenstroom uit niet-westerse culturen schromelijk onderschat. Alsof we nog niet genoeg problemen hebben met de reeds bestaande hoeveelheid vreemdelingen. Dat de bevolking in Duitsland dit allemaal best vind, waag ik dan ook te betwijfelen. eerder is het zo dat de pers er niet over schrijft, omdat het een gevoelig onderwerp is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten