Duitsland geteisterd door ISIS-aanhangers

Geen categorieokt 11 2014, 15:00
De inlichtingendienst houden 200 moslimextremisten nauwlettend in de gaten.
Het gaat niet helemaal je van het in Duitsland. Eerder werden Koerden die tegen ISIS wilden demonstreren opeens aangevallen door radicale moslims. Er brak een enorme knokpartij uit waardoor de politie uiteindelijk tussenbeide moest komen.
Door deze gevechten werd Duitsland ineens met zijn neus op de feiten gedrukt; de regering Merkel moest erkennen dat men een bijzonder groot extremisme probleem heeft. Experts wisten dat al jaren, maar nu kan de regering het niet langer ontkennen of onder het tafelkleed vegen.
Onze oosterburen zijn sindsdien serieus bezig om ISIS het leven onmogelijk te maken in hun land. Zo onderzoekt minister Heiko Maas van Justitie of er wezenlijke veranderingen moeten komen aan de wet om ISIS-leden en -sympathisanten te kunnen vervolgen.
Daarnaast maakte de minister vandaag bekend dat zo'n 200 ISIS-fans nu steevast in de gaten worden gehouden door de veiligheidsdiensten. Deze individuen zijn voorwerp van onderzoek; als er binnen het huidige rechtssysteem tegen ze kan worden opgetreden zal dat overheid dat doen.
Het is natuurlijk een goed begin, maar hier mag het niet bij blijven. In Nederland hebben we last van groepen extremisten, maar in Duitsland is dat probleem vele malen groter. Als de regering zijn werk goed zou doen, had men het nu niet over 200, maar misschien wel over 2.000 radicalen. Er zijn namelijk nogal wat moslimextremisten in Duitsland - ze hebben er zelfs hele moskeeën overgenomen. Sterker nog, negen jaar geleden - en het is in de tussenliggende jaren alleen maar erger geworden - had men het al over 32.000 radicale moslims.
Berlijn richt zich voorlopig op ISIS-aanhangers, wat gezien de dreiging die er van hen uitgaat logisch is, maar daarna moeten andere groepen extremisten ook worden aangepakt. Iemand is niet minder gevaarlijk of hatelijk omdat hij Al-Nusra steunt in plaats van ISIS, om maar een voorbeeld te noemen. In beide gevallen gaat het om radicale-islamitische organisaties die een wereldwijd kalifaat willen vestigen en andersgelovigen willen uitroeien. Dit soort mensen moeten allemaal achter tralies verdwijnen - of, indien mogelijk, het land uit worden gezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten