Ondanks klein groepje linkse dreigtwitteraars: er is helemaal niks mis met het PGB

Geen categoriefeb 17 2015, 10:00
Een klein groepje branieschoppers blijkt verantwoordelijk voor een hele heisa om niets: het PGB.
Social media zijn een leuk speeltje. Ondergetekende is er geregeld te vinden, want het is leuk en leerzaam. Je komt er dingen te weten, en krijgt zelf ook een bescheiden afzetmarkt om je ideeën en plannen bij een geselecteerd publiek te toetsen. Een enkeling die er bedreven in is, kan Twitter zelfs gebruiken om de publieke opinie te beïnvloeden. Dat is dan ook precies wat een groepje marxisten die ontevreden is met het PGB, probeerde. Totdat de Telegraaf erachterkwam:
Een groep van slechts 24 mensen heeft de voltallige vaste Kamercommissie Volksgezondheid op tilt doen slaan. Op Twitter blijkt het gezelschap verantwoordelijk voor zowat twee derde van alle alarmerende berichten die zijn verschenen over problemen met het uitbetalen van persoongebonden budgetten (pgb’s) voor zorg. [...]
De luide roep kwam uit maar zeer weinig kelen, blijkt uit een analyse die De Telegraaf maakte van 127.000 tweets van ruim 6800 mensen over het ’pgb-alarm’.
Leuk gerprbeerd, natuurlijk. Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt 'm wel. Want wat De Telegraaf ook uitvond is dat de groep van 24 chronische zeurpieten namelijk wél gewoon een peperduur PGB ontvangt en deze ook gewoon krijgt uitbetaald. Tja.
Wat mij betreft tonen dit soort acties het failliet van het zogeheten 'persoonsgebonden budget' aan. Als mensen tijd hebben om meer dan honderdtwintigduizend tweets de wereld in te sturen, dan hebben ze ook tijd om te werken. In administratie. Of wellicht zelfs in de communicatie; iemand die met minimale middelen in staat is om een staatssecretaris bijna tot aftreden te dwingen, heeft er talent voor. In ieder geval is het zottigheid deze mensen op kosten van de overheid thuis te laten zitten, 'want zielig.' Juist deze actie toont aan dat PGB-ontvangers geen imbecielen zijn en echt wel wat kunnen. Hup, aan het werk, dus.
Dus zo blijkt maar weer. Voor zover er een probleem is met het PGB, is dat omdat het te vaak wordt uitgekeerd en de premie te hoog is. Beweren dat er te sporadisch en te laag wordt betaald door de staat, blijkt een zonderlinge verklaring die alleen door een handjevol beroepswerklozen op Twitter wordt geuit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten