Journalisten maken gehakt van Edith Schippers

Geen categoriemrt 14 2015, 11:00
Duidelijk is de minister van Volksgezondheid een tactische blunder begaan heeft toen ze beweerde dat er een "complot" was tegen de VVD.
Aan het begin van de dag leek het nog een ongeluksetmaal voor Eric Wiebes te worden, maar de staatssecretaris voor belastingen is voorlopig even met de schrik vrij. Want waarbij Wiebes aan de marges van de Teevendeal nog even leek te worden geïmpliceerd.. daar dendert partijgenote Edith Schippers er even flink overheen met haar complots-tientonner. Zoals ik vanochtend al schreef:
[De] volgende VVD’er die betrokken raakt bij de rel [is] Edith Schippers. Niet omdat zij iets te maken heeft met het dossier. Wel omdat de bewindsvrouw volkomen wereldvreemde opmerkingen maakt:
„Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt”, zegt de VVD-bewindsvrouw, die deel uitmaakt van het VVD-campagneteam. […]
Wie de mensen zijn die het vermeende beschadigingsoffensief voeren, zegt Schippers niet te weten.
En ik was niet de enige die Edith Schippers' paranoïde gefantaseer aan de kaak stelde. Heel journalistiek Nederland verenigde zich tegen de minister die ze beschuldigde van het uitvoeren van klusjes voor de onderwereld. Of louche advocaten. Of... nou, ja, in ieder geval iemand. Want Teeven en Opstelten waren lievv!
Met dat soort aantijgingen hoef je natuurlijk niet aan te komen in medialand. De ene na de andere invloedrijke journalist gaat de confrontatie met de VVD-minister keihard aan. Neem bijvoorbeeld Jan Hoedeman van De Volkskrant:
https://twitter.com/JanHoedeman/status/576670912302456832
Of NRC-columnist Bas Heijne:
https://twitter.com/Bjheijne/status/576668704924164096
Of Kustaw Bessems, van Vonk?
https://twitter.com/KustawBessems/status/576668716840194048
En uiteraard zijn ook de heren van GeenStijl van de partij:
https://twitter.com/Pritt/status/576661983220613120
Maar al het gekrakeel in de pers krijgt ook een politiek staartje. Oppositiepartij D66 kondigt alvast aan een debat aan te vragen met de minister.
https://twitter.com/GerardSchouwD66/status/576662774320869376
Schippers mag dus fijn in de Tweede Kamer gaan uitleggen wie ze precies probeerde te impliceren met haar complotsaantijgingen. Should be fun. Ze lijkt zich ernstig verslikt te hebben in beschuldigen aan het adres van.. ja, van wie eigenlijk?.. zonder ook maar het minste beetje bewijs te leveren. Van gedoodverfde opvolger van Rutte degradeert Schippers nu tot aangeschoten wild en roepen journalisten openlijk om haar aftreden.
En dat allemaal met slechts één rancuneuze opmerking. Goed gedaan, Edith....
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten