Duitse politie doet invallen bij extreem-rechtse organisatie die terreuraanslagen wilde plegen

Geen categoriemei 06 2015, 12:00
Asielzoekerscentra en moskeeën zouden het doelwit zijn geweest.
De Duitse politie heeft vandaag grootschalige acties ondernomen tegen de extreem-rechtse organisatie Oldschool Society (OSS). Deze neo-nazi's zouden, aldus de politie, van plan zijn geweest om terroristische aanslagen te plegen op asielzoekerscentra en moskeeën.
Bij de invallen zijn drie mannen en een vrouw gearresteerd. De jongste verdachte, de vrouw, is 22 jaar; de oudste verdachte is 56. De politie heeft in hun huizen onder meer "voorwerpen met een grote explosieve kracht" gevonden.
Volgens justitie zijn de vier verdachten de kopstukken van OSS. De extreem-rechtse groep werd een half jaar geleden opgericht en wordt door justitie in Duitsland gezien als een terroristische organisatie.
De mannen en vrouwen nazi's zouden hun eerste aanslag al snel willen plegen, wat dan ook de reden is dat de Duitse politie in actie is gekomen.
NOS-correspondent Jeroen Wollaars laat weten:
"In het verleden kon een groep als de NSU jarenlang z'n gang gaan en mensen vermoorden voor er werd ingegrepen. Nu zijn de inlichtingendiensten er meer op gebrand om dit soort groepen op te rollen."
En dat is maar goed ook. Deze groepen zijn net zo haatdragend en gevaarlijk (voor onze vrijheid) als radicaal-islamitische groeperingen. In beide gevallen hebben de daders er geen enkel probleem om talloze onschuldige burgers te vermoorden, en in beide gevallen proberen ze hun politieke denkbeelden met geweld op te leggen aan de rest van de mensheid.
Zij moeten dus ook allemaal op dezelfde manier behandeld worden: in het gunstigste geval massaal arresteren en levenslang opsluiten, als het niet anders kan dan moet er maar dodelijk geweld worden toegepast. Geen enkele democratisch rechtsstaat kan terroristische groeperingen accepteren - wat hun achtergrond ook is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten