ChristenUnie: gemeenten moeten gedwongen worden om vluchtelingen te accepteren

Geen categoriejan 05 2016, 12:58
De progressief-christelijke partij de ChristenUnie wil dat individuele gemeenten gedwongen worden om vluchtelingen op te nemen, ook als ze dat zelf absoluut niet willen.
Tegen Nu.nl zegt ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind daar het volgende over:

"Gemeenten mogen niet hun verantwoordelijkheid afschuiven op andere gemeenten. Ik hoor nu van wethouders dat ze zich verplicht voelen asielzoekers op te vangen, omdat buurtgemeenten opvang weigeren. Dat is niet eerlijk."

Hoewel de opvang van vluchtelingen in bepaalde gemeenten voor veel onrust heeft gezorgd is Voordewind ervan overtuigd dat de tegenstand afneemt als alle gemeenten meedoen:

"Doordat de asielzoekers over het hele land worden verspreid zal het gaan om kleinschalige opvang. De boosheid richtte zich op de grote groepen die kleine gemeenten moesten opnemen."

Dat klinkt natuurlijk alleraardigst, maar er is één probleempje: heel veel Nederlanders willen helemaal geen vluchtelingen meer opnemen, en zeker niet in hun eigen gemeenten. Niet alleen "niet meer dan 500," maar gewoon helemaal geen. Niet zo gek natuurlijk aangezien de nieuwkomers beter behandeld worden dan autochtone Nederlanders; zij zien huurhuizen aan zich voorbijgaan en hele buurten veranderen.
Hilarisch genoeg voegt Voordewind daar aan toe dat de opvang in de gemeente ervoor zorgt dat de immigranten beter integreren. Nou heb ik regelmatig contact met mensen die ervaring hebben met deze immigranten, en ik hoor alleen maar geluiden over dat de meerderheid er werkelijk geen fluit aan doet om 'Nederlander' te worden. Wel ontvang ik signalen over asociaal gedrag, mishandeling van vrouwen, en massa-verkrachtingen op stations -- dat laatste dan vooral in Duitsland, maar toch.
Gemeenten moeten zelf het recht hebben om te bepalen hoe hun steden en dorpen eruit zien. Als inwoners van een gemeente geen trek hebben in massaimmigratie moeten ze het recht hebben om dat te kunnen zeggen... en het beleid te beïnvloeden. De boven ons gestelden in Den Haag hebben daar blijkbaar wat moeite mee, maar ik denk dat we dat razendsnel kunnen oplossen door de immigranten massaal naar hun woonwijken te sturen.
De enige vraag die ik nog heb is hoe lang Nederlanders het nog accepteren dat de Haagse kaasstolp zelf bepaalt wat er gebeurt en de mening van Jan met de Pet gemakkelijk terzijde schuift?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten