Britse luchtmacht is vastberaden om terroristen terug te pakken: schrijft "love from Manchester" op bom

Geen categoriemei 26 2017, 17:00
De Royal Air Force heeft meer vechtlust dan ooit na de vreselijke aanslag in Manchester.
De dodelijke aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester betekent niet dat de Britten nu bij de pakken neer gaan zitten. Integendeel: de trotse eilandbewoners willen de terroristen keihard terugpakken. Dat blijkt onder meer uit deze foto die is gelekt vanuit de RAF, de Royal Air Force. De Britse luchtmacht voert nog steeds met regelmaat bombardementen uit op ISIS-jihadisten in Syrië, en dat doen ze nu met extra genoegen. Op een bom staat "love from Manchester". Een cynische groet aan de jihadisten die het dodelijke projectiel straks op hun hoofd krijgen geworpen.
De Britse luchtmacht heeft officieel bevestigd dat de foto authentiek is. We hebben hier dus niet te maken met photoshop of een grappenmaker, maar met de échte Britse luchtmacht die helemaal klaar is met ISIS. En gelukkig doet de leiding van de krijgsmacht hier niet moeilijk of politiek-correct over. Een woordvoerder zegt:

"Het sentiment achter deze boodschap is begrijpelijk gezien de omstandigheden. Het schrijven van boodschappen op raketten heeft een geschiedenis binnen de Royal Air Force. Het is onwaarschijnlijk dat degene die hier verantwoordelijk voor is, zal worden gestraft."

Sinds augustus 2014 heeft de Britse luchtmacht al duizenden bommen en raketten afgevuurd op ISIS-doelwitten in Irak en Syrië. 2016 was zelfs het meest intense jaar in tijden voor de RAF: dat jaar voerden de Britten maar liefst 1,276 aanvallen uit op terroristen in Syrië en Irak. Dat is maar liefst 11 keer zoveel als tijdens het drukste jaar van de Afghanistan-campagne tien jaar geleden. De "groeten" aan ISIS op deze Paveway IV-raket geven aan dat die keiharde Britse inzet tegen terrorisme nog lang niet is afgelopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten