Deze ene tweet van Jan Roos maakt duidelijk wat er allemaal veranderd is na de moord op Pim Fortuyn

Geen categoriemei 06 2017, 16:00
Wat is er de afgelopen jaren precies veranderd in Nederland?
Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn op vreselijke wijze vermoord door de milieu-terrorist Volkert van der Graaf. Want ja, zo noemen we mensen die geweld gebruiken om een politiek idee aan ons op te dringen: terroristen.
In de jaren nadien heeft de Nederlandse elite heel hard naar haar eigen navel gestaard. Waar was het misgegaan? Had Fortuyn toch niet een punt? Moeten 'we' voortaan gewoon naar dit soort cultuurkritiek luisteren in plaats van mensen als Fortuyn te vernederen, beledigen en te demoniseren?
Interessante vragen, maar als we naar Nederland anno 2017 kijken zien we dat er maar bar weinig veranderd is. Zoals VNL-partijleider, DDS-columnist en media-persoonlijkheid Jan Roos twittert:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/860790407285936128
De elite houdt ervan om heel hard te roepen dat er wél heel veel veranderd is. Ja hoor, het partijkartel zou tegenwoordig heel anders tegenover de maatschappelijke problemen staan die Fortuyn benoemde. Echt waar.
Oh ja, waarom wordt een man als Thierry Baudet dan continu verguisd? De manier waarop hij behandeld wordt kan alleen maar Fortuyniaans genoemd worden. De ene politiekcorrecte gek noemt hem een racist, de andere een vrouwenhater. Toen het er alle schijn van had dat Roos en zijn VNL een zetel zouden bemachtigen in de Tweede Kamer kregen zij precies dezelfde behandeling. Kijk de uitzending van Pauw & Jinek maar terug waarin Roos helemaal kapot werd gemaakt door Jinek. De aanvallen van Paul Rosenmöller op Fortuyn back in the day waren er niets bij.
Het is te triest voor woorden -- Fortuyn heeft zijn moed om problemen te benoemen immers met zijn leven moeten bekopen -- maar we hebben helemaal niets geleerd van het verleden. Alles en iedereen die ook maar een beetje rechts aandoet wordt nog steeds verketterd. Vergelijkingen met de nazi's en fascisten zijn aan de orde van de dag. En als niet-politiekcorrecte websites in opkomst zijn doen de oude media er alles aan om ze te beschadigen. Jan Roos, Thierry Baudet, Geert Wilders en, jawel, De Dagelijkse Standaard kunnen daarover meepraten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten