Linkse onderzoekers verdraaien schaamteloos de waarheid: '90% van Duitsland haat moslims!'

Geen categoriemei 12 2017, 9:00
De linkse kerk is weer eens bezig met het bezigen van haar favoriete hobby: het op zo'n manier verdraaien van de werkelijkheid dat, hoe de feiten ook zijn, ze in het voordeel van hun idealen spreken.
"Er is geen linkse indoctrinatie op universiteiten" is iets wat niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland geen enkel mens met een beetje verstand zou durven zeggen. Die linkse invloeden blijven namelijk eerder groeien dan dat ze krimpen, en dat is zeer zorgwekkend: de taak van de wetenschap is juist om onbevoorrecht naar zaken te kijken, maar dat lukt natuurlijk niet als je aanhanger van de linkse 'wegkijken-is-beter-dan-accepteren'-doctrine bent.
Hoe waar dat is kan ik op deze vrijdagochtend uitstekend illustreren met een voorbeeld uit het zuid-Duitse München, waar een groep wetenschappers wel benieuwd was hoe Duitsers tegen moslims aankijken. Nou, prima: indien juist uitgevoerd kan dat zeker een interessant onderzoek zijn! Het is niet waarschijnlijk dat er veel mensen meer zijn zónder een mening - of die nou positief of negatief is - dus dan kun je die net zo goed in kaart gaan brengen. Dat deden ze door hun respondenten de volgende stellingen voor te leggen:

- De islamitische cultuur past niet goed bij Duitsland.
- De gebruiken van de Islam doen mij niet op mijn gemak voelen.
- Er zijn te veel moslims in Duitsland.

Prima vragen op zich: hiermee zou je een aardig goed beeld moeten krijgen wat betreft de gevoelens van Duitsers over de enorme toestroom aan - ja, voornamelijk islamitische - migranten. De resultaten liegen er in ieder geval niet om: 38 procent is het eens met één stelling, 31 met twee en 18 met drie. Oftewel: slechts 13 procent van de ondervraagden ziet geen enkel probleem met de Islam, wat natuurlijk een schokkend laag getal is: zelfs een stevig aantal linkse gutmenschen heeft dus kennelijk moeten toegeven dat aanhangers van dit geloof ons dus niet enkel tot cultuurverrijking zijn! Wow.
Zo'n studie kan natuurlijk maar één juiste conclusie hebben: er is dus duidelijk iets aanwezig in het geloof van de vrede, of tenminste in haar aanhangers hier in Europa, dat mensen zorgen baart. En zo gek is dat natuurlijk niet, als zij massaal hierheen komen met weten-wij-veel wat voor motieven. Ga dus als politiek zijnde heel snel aan de slag hiermee, en kijk hoe je dit probleem kunt oplossen.
Maar wacht: dat was helemaal niet de conclusie van dit onderzoek. Sterker nog, precies het omgekeerde is waar. De heren en dames die dat stukje bij elkaar hebben geschreven leggen de schuld namelijk niet bij moslims, de Islam of desnoods de politiek, maar bij de Duitsers zelf.
Huh? Ja, je leest het goed, de Duitsers zijn hier de schuldigen.
Alle mensen die op één of meer stellingen "ja" geantwoord hebben, worden nu namelijk afgeschilderd als intolerante moslimhaters, of preciezer: "mensen met een vijandigheid richting leden van een zekere groep". Pardon, 'vijandigheid'? Sinds wanneer staat het nuchter benoemen van problemen in onze maatschappij meteen gelijk aan een vijandigheid richting mensen die tot die groep behoren? Dat ik de islamitische cultuur niet verenigbaar vind met de Nederlandse wil nog niet zeggen dat ik een buurman die moslim is op straat meteen onderuit schop, of hem niet even vriendelijk als altijd groet. Maar ach: dat zou natuurlijk geen spannende conclusie zijn hè, en al helemaal geen waar de linkse kerk iets mee op zou schieten: de slachtofferrol moet natuurlijk wel goed gevuld worden. Dus vormen we een gegronde angst in de maatschappij maar even om tot haat: waarom ook niet.
Triest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten