18-jarige kansenparel opgepakt: verspreidde ISIS-propaganda en vertelde anderen hoe ze springstof moeten maken

Geen categoriejun 21 2017, 12:00
Zo gek he, aangezien we allemaal weten dat dit echt niets te maken kan hebben met een islamistisch extremistische ideologie, toch?
Na de mislukte bomaanslag in Brussel gisteravond haalden wij in Nederland natuurlijk weer eens opgelucht adem: bij ons is er véél minder aan de hand. Geen aanslagen hier, niets! Echt niet. Al dat gezeur en geroep over terrorisme is pure angstaanjagerij. Nou ja, wat Nederland betreft tenminste.

De politie heeft vorige week donderdag in Utrecht een 18-jarige jongen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf.

De jonge verdachte heeft vermoeilijk ISIS propaganda verspreid, waaronder gewelddadige video’s. De politie onderzoekt bovendien aanwijzingen dat hij anderen zou hebben geïnstrueerd hoe zij springstof kunnen maken.

De 'verdachte' (iemand die niet denkt dat het weer eens een kansenparel betreft?) is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Hij is voor twee weken in bewaring gesteld, wat inhoudt dat hij in ieder geval veertien dagen lang geen propaganda kan verspreiden en andere jongeren niet kan leren hoe ze bommen kunnen maken.
Anders dan politiekcorrect wegkijkend links ons wil doen geloven heeft Nederland dus wel degelijk een serieus terrorismeprobleem. Maar ja, zeg dat maar eens hardop. Voor je het weet word je weer weggezet als een nazistische racist.
Video: vorig jaar viel de politie een woning binnen in Rotterdam-West n.a.v. een ander terrorisme-onderzoek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten