jan roos

Column Jan Roos: Feiten

Geen categoriejun 23 2017, 10:30
(Zie voor een videoversie van deze column het einde van dit artikel!)
Voor de GroenLinks-vrouwtjes, die a-ritmisch en op hoge toon “Wees welkom. Welkom in mijn land” stonden ze zingen als de zoveelste golf asielzoekers ons land binnen spoelden, was het een zekerheidje. De gevolgen van het opengrenzenbeleid waren een zegen voor ons land.
We zouden namelijk niet alleen de smeltkroes van de multiculturele samenleving aanvullen met allemaal gezellige nieuwe mensen, maar er zou bovendien een enorme hoeveelheid hooggeschoolde arbeid de boot richting Nederland nemen. Apothekers, hersenchirurgen, binnenhuisarchitecten en andere need to haves zouden massaal Europa binnentrekken. Eigenlijk moesten we jaloers op Duitsland zijn, want hun leider Muttie Merkel had de deuren daar helemaal wagenwijd opengezet.
Iedereen die daar zo zijn twijfels over had, werd neergezet als racist, fascist, extreem-rechts en bijzonder slecht mens. Ik werd persoonlijk neergesabeld door een geheel deugende tafel bij Pauw omdat ik vraagtekens zette bij de hoeveelheid mensen die ons land binnenkwamen. Nadat de totaal niet grappige komiek Dolf Jansen de vergelijking met de joden in de Tweede Wereldoorlog had gemaakt en de mogelijkheid opperde dat door niet positief over asielzoekers te praten er mogelijk een pogrom op ze gepleegd kan gaan worden, kwam oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet met de opmerking dat ik eens positief moest kijken naar asielzoekers, die hier volgens haar sowieso zouden blijven. Toen ik de PvdA-prominente vroeg of zij in het tandartsen- en architectenverhaal geloofde zei ze: “U niet dan? Misschien moet u zich eens in de feiten verdiepen.”
Nou, daar komen dan de feiten. Uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat vrijwel alle Syrische en Eritrese vluchtelingen die tussen 2014 en medio 2016 naar ons land kwamen inmiddels een uitkering hebben. Van de 46.000 Syriërs heeft 3% een betaalde baan. 3%, dus 97% niet. Laat dat even op u inwerken. Na 18 maanden heeft vrijwel geen enkele asielzoeker na aankomst in Nederland betaald werk. Meer dan 90% zit in de bijstand en leeft dus uit de door u gevulde staatsruif. Waarom werken al die apothekers en architecten dan niet? Klaar om te lachen? Volgens het CBS is de hoge uitkeringsafhankelijkheid het gevolg van.... tromgeroffel..... “de focus op inburgering in de Nederlandse samenleving”. Dus eerst moeten we blij zijn met boten vol vluchtelingen omdat die hier hooggeschoolde arbeid gaan verrichten. En als ze met z'n allen op hun kont blijven zitten moeten we blij met ze zijn omdat ze zich richten op inburgering. Nou, ik heb nieuws voor alle deugers in het land: er is maar een manier om in te burgeren: de handen uit de mouwen steken en ons niet tot last zijn.
[fvplayer src="https://youtu.be/rcEmgtJCBCY"]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten