Schokkend: NCTV voegt steeds meer namen toe aan lijst met gebande haatpredikers

Geen categoriejun 14 2017, 10:00
Er blijken nogal wat haatpredikers rond te lopen in de wereld. Schokkend he?
Dit had natuurlijk helemaal niemand zien aankomen. Toch? Nou ja, behalve iedereen die niet verblind is door de politieke correctheid dan.

De lijst met haatpredikers die Nederland wil weren, groeit nog steeds. Tussen januari 2016 en maart 2017 zijn er zeker vijf nieuwe namen aan de lijst toegevoegd. Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) na vragen van deze krant.

Sinds 2015 houdt de NTCV een lijst bij van radicale predikers. In principe kan het natuurlijk gaan om predikers van verschillende religies, maar in het algemeen gaat het natuurlijk vooral om islamistische extremisten. Deze figuren komen op de lijst omdat ze een anti-democratische boodschap verkondigen en zelfs oproepen tot het plegen van geweld uit naam van hun religie. Als dit soort types vervolgens een inreisvisum aanvragen voor Nederland kunnen de autoriteiten hen dat weigeren op basis van deze lijst.
Dikke doei dus.
In 2015 werden er 23 haat-extremisten geweerd. Maar nu komt het: het is niet bekend hoewel gekkies geweigerd werden in 2016... en de NCTV wil ook niet zeggen hoeveel en welke predikers er precies op de huidige lijst staan. Blijkbaar mogen we dus niet weten hoeveel van dit soort haat-predikers er rondlopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten