Volkskrant: 'Eigenlijk is de staat machteloos tegenover haatpredikers!'

Geen categorieaug 22 2017, 13:00
Oh. Nou. Niets aan het handje dan. Toch?
De Volkskrant heeft vandaag een artikel gepubliceerd met als onderwerp: kunnen vermoedelijke haatpredikers de mond gesnoerd worden? Het antwoord is tweeledig: als het buitenlandse imams zijn die een visum nodig hebben kan de overheid ze gewoon geen visum geven. Probleem opgelost. Maar wat als het binnenlandse of in ieder geval Europese haatimams zijn? Kan er dan ook iets gebeuren?
Het is een redelijk lang artikel, wat helemaal nergens voor nodig is. Het antwoord op die laatste vraag is namelijk: nee, met de wetgeving zoals we die nu hebben kan de overheid niets doen. Of wil dat niet. Wat op hetzelfde neerkomt in de praktijk. Het meest 'effectieve' is de behandeling van de Haagse imam Fawaz Jneid:

Informatie van inlichtingendiensten kan niet altijd de veel strengere juridische toets doorstaan. Dat weten radicale imams die eigenlijk de westerse rechtstaat verwerpen ook. De Haagse imam Fawaz is al naar de rechter gestapt om het gebiedsverbod aan te vechten. De vraag is of de rechter het verbod billijkt.

Intussen slaagt de overheid er wel in de radicale Fawaz op te jagen en te verstoren. Veroordeeld krijgt ze hem misschien niet. Maar voor iedereen is duidelijk dat hij in Nederland persona non grata is.

Met andere woorden, hij zou zich ongewenst voelen. En dat is het dan. Nou. Daar zal meneer de haatextremist wakker van liggen zeg.
Hallo, dames en heren in Den Haag, is iemand misschien van zins om hier eindelijk écht iets aan te doen? Zo moeilijk is dat niet: gewoon de wet aanpassen en extremisten a) opsporen en b) het land uitschoppen of vastzetten. Oproepen tot geweld is immers illegaal, en ja, hun denkbeelden zijn inherent gewelddadig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten