Amerikaans Hooggerechtshof: Trumps inreisban voor vluchtelingen mag doorgaan

Trump Klimaatverdrag
Foto: Donald Trump bij een persconferentie omtrent het Klimaatverdrag. Bron: Screenshot NOS

Een grote en belangrijke overwinning voor de Amerikaanse president.

Donald Trump kan zich verheugen: het Amerikaanse hooggerechtshof is het eens met het Witte Huis en heeft Trumps inreisban voor mensen uit zes landen (voorlopig) weer geactiveerd. Dit terwijl een lagere rechtbank de ban juist in de prullenbak had gegooid.

Het Hof heeft een korte verklaring doen uitgaan waarin duidelijk wordt gemaakt dat de regering door kan gaan met het door Trump ingezette beleid. In dit specifieke geval gaat het om 24.000 zelfverklaarde vluchtelingen. Die willen Amerika graag in. Het Court of Appeals of the 9th Circuit (Hof voor hoger beroep) had eerder besloten dat die vluchtelingen, die gesponsord worden door Amerikaanse organisaties, het land ingelaten moesten worden. Trump vond dat niet… en dus stapte hij naar het Supreme Court (Hooggerechtshof). Dat heeft nu duidelijk gemaakt dat het Witte Huis het volste recht heeft om zo’n maatregel te nemen.

Voor Trump is dit een belangrijke (voorlopige) beslissing, maar hij kan nog niet op zijn lauweren rusten. Links heeft namelijk een tijdlang geleden besloten om ten strijde te trekken tegen zijn immigratiebeleid en zal pas rusten als hij hun opengrenzenbeleid accepteert. Zolang hij dat niet doet zal hij steeds weer voor de rechter moeten verschijnen terwijl hij niets meer of minder doet dan zijn grondwettelijke bevoegdheden gebruiken.

Maar ja. Zo rolt links he. Als ze aan de macht zijn doen ze wat ze willen… en als rechts aan de macht is worden ze helemaal gek.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

51 reacties

 1.   

  Trump doet het goed.

  1.   

   @ EllyD18.
   Zelden zo’n goede president gezien !
   Daar kan ruggengraatloze Rutte een voorbeeld aan nemen; maar hij kruipt liever achter Korsakov Juncker c.s. aan, de lafaard.

   1.   

    Het is geen bijzonderheid dat de waardeloze populist Trump, en diens beste vriendje in Moskou, serieuzer wordt genomen dan de huidige minister-president. Alleen van jou had ik het niet verwacht.

    1.   

     Bij jouw is alles altijd maar populisme. Weet je wat ook populisme is? Je linkse gezwets.

     1.   

      Nee, bij mij is het leeuwendeel van hetgeen Trump, Wilders en Baudet zeggen populisme. Ik kan begrijpen dat er kritiek is op het kabinet. Ik kan begrijpen dat er kritiek is op de EU. Ik kan niet begrijpen waarom mensen hun heil zoeken bij deze drie heren.

     2.   

      Omdat zij de toekomst zijn Guusje!

     3.   

      Elke dag (behalve op de dag des Heeren) draait Guus dezelfde plaat af.

      Wat een troosteloze leegheid!

    2.   

     Ja Guus Gelukje, de druiven smaken je weer heel zuur.
     De tijd van zoete druiven is voor jou en de overige trollen voorbij.

     1.   

      Dat heb ik al eens beaamd. Jarenlang leverde de VS intelligente en fatsoenlijke presidenten. Wat gebeurt er in 2016? Je hebt de keuze tussen een linkse Democrate met een reeks schandalen waar je u tegen zegt, en een rechtse populist.

      Hoe heeft een beschaafd en ontwikkeld volk als de VS dat in ‘s hemelsnaam zo ver laten komen?

     2.   

      Guus@
      Jarenlang leverde de VS intelligente en fatsoenlijke presidenten.

      Ik kan er één die misbruik maakte van een stagiaire en haar een sigaar uit eigen doos in de mond gaf.

      De ander kreeg en Nobel prijs voor de verder en begon daarna acht oorlogen met een ruim miljoen doden.

      Trump niet intelligent noemen terwijl deze enorm imperium opbouwde is al zo dwaas.

      Obama heeft de economie niet wezenlijk verbeterd, noch de armoede en het slechte onderwijs aangepakt. De infrastructuur enorm verwaarloosd Hij heeft de Amerikanen niet verenigd en heeft de kracht van deze grote natie gebruikt op een manier die tot
      chaos in het buitenland heeft geleid.

     3.   

      Ja, Dries, Trump bouwde een enorm imperium op. Tegelijkertijd is momenteel zijn halve staf de laan uitgestuurd, ligt zijn “America First”-beleid stil, geen woord meer over de islam en doen er drie commissies onderzoek naar zijn handelen. Neem ook in ogenschouw dat een meerderheid van de Amerikanen juist tegen Trump stemde. Als je een bedrijf kunt leiden, betekent dat niet dat je een land kunt leiden.

      Rutte een voorbeeld nemen aan Trump is een gotspe. Trump zou eerder een voorbeeld kunnen nemen aan Rutte. Rutte zou Trump bijvoorbeeld kunnen leren hoe je de boel bij elkaar moet houden.

     4.   

      Rutte zou in de VS een RINO genoemd worden. Rechts is hij alleen tijdens de verkiezingen een klein beetje. Rutte houdt ook geen tegengestelde groepen bij elkaar. Het partijkartel dat, multicult, open grenzen, meer EU en meer belastingen propageerd houdt hij bij elkaar en meer niet. Als hij daadwerkelijk naar draagvlak onder burgers zou kijken dan zou hij een hoop keren NEE gezegd hebben tegen Juncker, in plaats van overal mee instemmen.

     5.   

      Rutte heeft zijn laatste kabinet bijeen gehouden, Bertje. Bij Trump is het halve Witte Huis immer leeggelopen. Binnen Europees verband was Rutte de motor achter de Turkijedeal en er bestaat geen partijkartel. Elke partij in de Kamer heeft een andere mening wat de EU betreft. Rutte wil de EU zelfs terugbrengen tot haar kerntaken, maar “dan kan ik evengoed naar de maan blaffen”, aldus de premier.

    3.   

     Om eerlijk te zijn vind ik jou met geloof en je god en je handboek waarvan het bestaan heel erg duister is en die jij veel serieuzer neemt als welke tastbare president dan ook veel populistischer.

     1.   

      @ Guus G.
      Wát het is, gotspe of niet, interesseert me geen moer, ik gaf aan dat Rutte een ruggengraatloze, laffe figuur is; ik gaf daarbij een voorbeeld (Alphen).
      Dat u hem “goed” vindt, interesseert mij eveneens niks, geeft alleen aan dat u het eens bent met hetgeen hij flikte t.a.v. de nabestaanden, én dat is beneden elk peil, maar voor u dus kennelijk niet.

     2.   

      Corfo, Rutte was dezelfde minister-president die in allerijl mensen opzocht, die uitgerekend door VVD-beleid niet meer goed rond konden komen. Rutte heeft zeven jaar uiterst moeilijke kabinetten overeind gehouden en Nederland daarmee door een crisis geloodst. Dat getuigt niet alleen van ruggengraat, maar ook van lef.

      Het is een gotspe om te menen dat Trump de beste president zou zijn waar Rutte een voorbeeld aan zou kunnen nemen.

    4.   

     @ Guus G.
     De huidige minister-president Rutte, is een zéér laf figuur vergeleken met president Trump. Ik heb al eerder geschetst hoe Rutte zich misdroeg ná de moordpartij in Alphen. Bij de afscheids-ceremonie voor de slachtoffers én nabestaanden beloofde hij “dat hij er altijd voor hen zou zijn”. Toen korte tijd daarna een nabestaande inderdaad om zijn hulp vroeg………….. had Rutte de gorde “moed” om niet te reageren; wát een goede m.p. !! Mensen op dit forum die hem nog steeds als de “beste ooit” durven promoten, zijn van hetzelfde niveau als de man zelf; géén enkel niveau.

     1.   

      Je bent ontevreden met de huidige premier, maar je zegt dat hij (de Nederlandse minister-president) nog wat van Trump kan leren? Dat is een gotspe.

   2.   

    Rutte weet niet eens wat een ruggegraat is. Je zou kunnen zeggen dat hij een kwal is, die hebben ook geen ruggegraat.

   1.   

    Hé, kind Doppertje is óók wakker !

    1.   

     Is al langer wakker……..eerst was Elsevier aan de beurt toch Robert?

   2.   

    The Atlantic komt met een plat populistisch artikeltje dat niks inbrengt tegen het uitstekend verzorgde werkje van Newt Gingrich:
    Understanding Trump, Newt Gingrich, Hachette Book Group, Inc’ 2017, ISBN 9781478923077

 2.   

  Gelukkig is in elk geval het hooggerechtshof nog niet overgenomen door d66 rechters.

 3.   

  Wat een kanjer die vent.

  1.   

   Fantastische man. Echt een held! Go Trumpie!

 4.   

  Mooi toch nu hier nog een keer. Alhoewel die kans niet zo groot is want als er een partij is die een soortgelijke motie indient stemt iedereen tegen. Want liever politiek correct dan zich druk maken om de toekomst van het land.

 5.   

  Wat als de volgende terrorist – God verhoede dat er een aanslag komt – een Saoedi is? Dat is dweilen met de kraan open, een inreisverbod instellen terwijl de grenzen openstaan.

  Kom op, Donald. Nu doorpakken. Consequent wezen.

 6.   

  Mooi, mijn dag kan niet meer stuk.
  Nu nog in Nederland, maar ja met het wir-schaffen-das beleid van Merkel slaafs gevolgd door onze pinokkio met z´n steeds langer groeiende neus zal het wel een utopie blijven.

 7.   

  En we zijn sinds de Elfde September alweer dertigduizend Islamitische terreuraanslagen verder. Die media zwijgen…

  https://pbs.twimg.com/media/DJlki-ZXkAA2PSq.jpg

 8.   

  In hart en ziel een Amerikaan die TRUMP . Zon kerel gebruiken wij hier ook als M.P . En geen loopjongen van die alcoholist Juncker.

 9.   

  We mogen hier blij om zijn !
  De president komt op voor zijn land en doet dit met de beste bedoelingen.
  In Duitsland heeft men inmiddels 300000 afgewezen asielzoekers die het land moeten verlaten……………
  Controle aan de poort zou beter geweest zijn !

 10.   

  “Vluchtelingen”?

  In verreweg de meeste gevallen zijn het immigranten die de asielprocedure (mis)gebruiken om (in dit geval) de VS binnen te komen.

  Net zoals veel (illegale) immigranten onder het mom van “vluchteling” Europa proberen binnen te komen.

  1.   

   @ Ritter.
   Trump ?
   Een president naar mijn hart.
   Met hem vergeleken is Rutte een totale mislukking.
   Een enkele linkse gluiperd noemt hém degene die ons door de crisis hielp, hahaha. Jazeker, maar ook degene die zorgde dat er Voedselbanken nodig zijn, die zorgt dat er hongerige kinderen op school zitten, die zorgt dat ouderen NIET verzorgd worden, die als een dolle hond achter Korsakov Juncker en Frau Merkel aan kruipt, al kwispelend en wachtend op een lucratief baantje binnen de EU.
   Wát een lachwekkende paljas, je schaamt je als NL’er toch dood dat deze man zichzelf als “vertegenwoordiger van álle Nederlanders” durft uit te roepen.

   1.   

    Ben je ervan op de hoogte, corfo, dat er in de nieuwe formatie een bedrag van 2,1 miljard klaarstaat voor de Ouderenzorg? Teneinde de hoogst noodzakelijke bezuinigingen ten opzichte van de Zorg te compenseren?

    Ben je ervan op de hoogte dat de voedselbanken al bestonden, voordat Rutte ook maar aantrad als minister-president en dat hij, daarom, de voedselbanken niet kan hebben veroorzaakt?

    Ben je ervan op de hoogte dat Rutte II subsidie vestrekt aan diverse stichtingen om ervoor te zorgen dat ook kinderen in armoede voldoende kunnen leren?

    1.   

     @Guus Geluk,
     Ben je ervan op de hoogte onder Rutte II het aantal voedselbanken is gestegen naar 450 en uit de Feiten en Cijfers van Voedselbanken.nl blijkt dat de voedselbanken in 2016 135.000 mensen hielpen. Dat is 2,5 keer de Arena vol.

     Ben je ervan op de hoogte dat onder Rutte II liefst 1 op de 8 kinderen met honger naar school gaat? En dat de voedselbanken jaarlijks 40 miljoen producten uitdelen?

     Ben ben je op de hoogte dat onder Rutte II op de ouderzorg gigantisch is bezuinigd en dat vele hulpeloze bejaarden vaak een halve dag met een volgepoepte en geplaste luier liggen.

     Ben je op de hoogte dat onder Rutte II en wel tijdens de politie reorganisatie gigantisch is bezuinigd op de politie en het gevangeniswezen. En dat deskundigen erkennen dat het ten koste is gegaan van de algemene veiligheid.

     Ben je op de hoogte dat onder Rutte II het beheer van onze pensioenfondsen zonder slag of stoot is overgedragen aan het ondemocratische en begerige Brussel en dat ten koste gaat van onze pensioenen.

     Ben je op de hoogte dat onder Rutte II ……….etc

     DUS HOU AUB OP MET JE BEWIEROKEN van onze grootste MP leugenaar en volk-voor-de-gek houder Mark Rutte.

     1.   

      Poldi, je maakt je druk over de bezuinigingen en lastenverzwaringen. Niemand in Nederland, met inbegrip van oppositie en coalitie, vindt het leuk om te bezuinigen. Toch moet het, het is noodzakelijk. Waarom? Omdat het economisch slechter ging in Nederland, eigenlijk in heel Europa, en het begrotingstekort uit de klauwen liep.

      En ja, de Ouderenzorg, politie, Defensie, Onderwijs, Uitkeringen, alles is bezuinigd. Het zou men nu eens sieren als men de schuld van de bezuinigingen niet bij Rutte legde. Alsof hij het leuk vindt continu de geldkraan dicht te draaien.

      Corfo meent dat Rutte de voedselbanken heeft veroorzaakt, of dat Rutte schuld heeft aan kinderen die hongerig op school zitten. Jij kennelijk ook. Nee, daar heeft de premier geen schuld aan. Voedselbanken zijn er altijd geweest en zijn extra druk als het economisch slechter gaat met ons land. En nee, Rutte II vindt het helemaal niet fijn dat er voedselbanken zijn. Niemand vindt dat fijn in politiek Den Haag, of dacht jij dat ze daar om zitten te lachen?

 11.   

  G.G. Ik kan niet begrijpen waarom mensen hun heil zoeken bij deze drie heren?

  Dit hoeft toch ook niet, nergens voor nodig lijkt mij zo? ik begrijp zo veel niet☻

  1.   

   Dat begrijp ik, Tinneke ;-).

 12.   

  Als Trump zijn beloften niet gedaan krijgt, dan is het vanwege de weerstand van “the swamp”. Rutte heeft dat niet hij stemt gewoon zelf in met het geven van nieuwe leningen aan Griekenland en andere campagnebeloften die hij breekt. Terwijl andere partijen zoals de PVV het gewoon daadwerkelijk menen tijdens de campagne en hun rug recht houden.

 13.   

  @Guus Geluk,
  Ben je ervan op de hoogte onder Rutte II het aantal voedselbanken is gestegen naar 450 en uit de Feiten en Cijfers van Voedselbanken.nl blijkt dat de voedselbanken in 2016 135.000 mensen hielpen. Dat is 2,5 keer de Arena vol.

  Ben je ervan op de hoogte dat onder Rutte II liefst 1 op de 8 kinderen met honger naar school gaat? En dat de voedselbanken jaarlijks 40 miljoen producten uitdelen?

  Ben ben je op de hoogte dat onder Rutte II op de ouderzorg gigantisch is bezuinigd en dat vele hulpeloze bejaarden vaak een halve dag met een volgepoepte en geplaste luier liggen.

  Ben je op de hoogte dat onder Rutte II en wel tijdens de politie reorganisatie gigantisch is bezuinigd op de politie en het gevangeniswezen. En dat deskundigen erkennen dat het ten koste is gegaan van de algemene veiligheid.

  Ben je op de hoogte dat onder Rutte II het beheer van onze pensioenfondsen zonder slag of stoot is overgedragen aan het ondemocratische en begerige Brussel en dat ten koste gaat van onze pensioenen.

  Ben je op de hoogte dat onder Rutte II ……….etc

  DUS HOU AUB OP met het BEWIEROKEN van onze grootste MP leugenaar en volk-voor-de-gek houder Mark Rutte.

  1.   

   Fortuyn heeft in het verleden de puinhopen van paars geschreven, als deze goede man niet op lafhartige wijze vermoord was had hij op zeker nu de puinhopen van Rutte geschreven wat de puinhopen van paars zou doen verbleken tot een goedkoop flutromannetje. Deze man heeft bijkans werkelijk alles kapot gemaakt wat er maar kapot te maken was!!!!

 14.   

  @ Guus G.
  Je liegt weer alsof ‘t gedrukt staat, linkse rakker.
  Ik heb nergens gezegd dat Rutte de Voedselbanken heeft veroorzaakt, wel dat er nog stééds zijn, óók na -tig jaren onder de beste m.p. ooit, volgens sommige blinde vinken.
  Dat er geld naar de zorg gaat is prima, € 2,1 miljard ? Maar weet u dat er vooraf ruim € 3,5 miljard op is bezuinigd, Guusje ? Dus we worden gewoon wéér besodemieterd door die “goede” m.p. + consorten. Overal waar die gasten geld extra geven, is er eerst een veelvoud van weg gehaald. (zij noemen dat : bezuinigen). Eén grote zooi in den Haag met de grootste paljas voorop, de man die grijnzend staat te zwammen dat Nederland een “rijk” landje is. Laat je nakijken man ! Trouwens, jij ook, Guusje ! Je loopt achter álles wat uit den Haag komt aan, blindelings, zonder zelfstandig te denken.
  Hadden wij maar één Trump i.p.v. al die Pinokkio s.

  1.   

   @corfo, ik geniet van jouw terechte reactie op de onzin van onze hoofdtrol.
   Bedankt.

  2.   

   Corfo, denk je nu werkelijk dat Trump het beter kan? Ook Trump kan niet met zijn toverstafje zwaaien – want dat is in feite hetgeen je van Rutte verlangt. Alle voedselbanken moeten weg, alle bezuinigingen moeten worden teruggedraaid, alle lastenverzwaringen moeten worden teruggedraaid. Waar denk je precies dat de bezuinigingen voor nodig waren? Waar denk je precies dat de lastenverzwaringen voor nodig zijn? Waarom denk je precies dat er voedselbanken zijn?

   Dat is niet te wijten aan premier Rutte, maar dat schijnt maar niet bij je te willen doordringen. Dat is te wijten aan een diepe recessie en de noodzakelijke bezuinigingen die achtereenvolgens de kabinetten Rutte I en Rutte II genoodzaakt waren door te voeren. Alsof coalitie en oppositie voor de grap keihard gingen bezuiniging, om op een bepaalde wijze zichzelf te verrijken. Nee, dat was nodig. En nee, dat is niet napraten, dat is de feiten nalopen en je conclusies trekken.

   Overigens, als Trump genoodzaakt was om keihard te bezuinigen, had je dan ook zo staan roepen?

   Poldi, ik begrijp dat jij allang geleden je heil zocht bij de koranverbieders van de PVV. De AOW-breekpunt-brekers. De weglopers. Een stem op de PVV is een verloren stem.

   1.   

    Nederland is een rijk land volgens onze MP Rutte. Nederland is rijk aan voedselbanken, te weinig handen aan het bed in de ouderenzorg, bureaucratie, lastenverzwaring, huurverhoging, verhoging zorgpremie en eigen risico, verhogen AOW leeftijd, ongebreidelde import van “asielzoekers” met gratis zorg met woning en uitkering en God weet wat ons nog meer te wachten staat. Nederland is een rijk land volgens onze MP Rutte.

 15.   

  G.G ga jij mij nou vertellen dat jouw M.P. Ons uit de crisis gehaald heeft? Het gaat hier net als in Duitsland ,40 procent leeft op de grens of in armoe en 60 procent hebt een fijn leven. Het zou jouw sieren als zogenaamd Christen om op te komen voor de zwakkeren in onze samenleving. Een arbeider is zijn loon waardig.

 16.   

  Dag in dag uit zit Guus Gelul te vitten op Trump en Wilders, op het zogenaamde populisme, en onderwijl zit hij pinokkio Rutte te prijzen. En een energie dat hij erin steekt! Het blijft me verbazen.

  Als deze man géén betaalde overheidstrol is dan is hij in ieder geval een nuttige idioot van de eerste orde.

  1.   

   Troll alert !

 17.   

  Beetje bij beetje trekt Trump zijn gelijk naar zich toe! Prima, ik mag deze man wel. Tenslotte: wie het laatst lacht, lacht het best.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!