Complotknurften gaan nu al aan de haal met Anne Faber: 'Ze is ritueel geofferd op festival voor de elite!'

Geen categorieokt 14 2017, 13:00
Slechts een dag of twee is het lichaam van de vermoorde Anne Faber teruggevonden. Maar geen tragedie zo groot, of een stel losgeslagen complotdebielen gaat al compleet los op de situatie. Volgens enkelen van hen zou Anne niet door een verkrachtingsbeluste geweldenaar zijn omgebracht, maar ritueel geslacht op een elitair "Harvest festival".
De schokkende dood van de 25-jarige Anne Faber heeft vele Nederlanders gechoqueerd, geëmotioneerd of intens kwaadgemaakt. Terwijl haar familie rouwt, woeden maatschappelijke discussies over al te zachtzinnige straffen, tbs-behandelingen en de gebrekkige staat waarin behandelklinieken zich kennelijk bevinden. Dat is allemaal heel begrijpelijk: verdriet voert de boventoon, maar we moeten natuurlijk als de wiedeweerga zorgen dat zoiets verschrikkelijks niet nogmaals gebeurt. Ik denk dat bijna iedereen zich daar wel in kan vinden.
Maar dan heb je echter ook nog het type mensen dat handenwringend achter de computer gaat zitten bij de bekendmaking van dit type droevige nieuws. Zij zijn een vermoorde jonge vrouw als een kans een absurde complottheorie te pushen. Ik ga de link naar de website in kwestie niet geven (zak er maar in, misbaksels), maar op een zekere ongure webstek die populair is bij de complotdenkers van Nederland schept men er genoegen in de dood van Anne Faber in verband te brengen met satanische offerrituelen die door een verder anonieme 'elite' zouden zijn uitgevoerd:

"Is [Anne Faber] opgepakt en meegenomen door handlangers van de elite terwijl ze onder het ecoduct stond te schuilen? Is ze misschien geofferd op hetzelfde Harvest festival als de slachtoffers in Las Vegas, enkele dagen na haar ontvoering op 1 oktober? Is ze daarna in alle rust begraven/neergelegd in het gebied bij Zeewolde waar op dit moment geen enkele aandacht voor was, zodat ze te zijner tijd kon worden gevonden?

Is hier sprake van een situatie zoals zo vaak met de elite, waar het mes weer aan meerdere kanten snijdt? De elite krijgt haar slachtoffer, voert haar Harvest festival uit en gebruikt dit alles tegelijkertijd om zo de wetgeving aan te kunnen scherpen waardoor mensen nog veel sneller, effectiever en misschien wel voor altijd kunnen verdwijnen achter de hermetisch gesloten deuren van een kliniek."

Een hoop misselijkmakende en insinuerende vragen, maar het antwoord is natuurlijk: 'nee'. Dit is namelijk niet één of andere perverse horrorfilm. Dit is de realiteit, waarin er - helaas waar - gekken rondlopen die naar willekeur vrouwen verkrachten en ze vervolgens ombrengen. Zijn zij handlangers van een geheimzinnige elite die zelf schone handen kan houden in een soort perfect crime? Echt? Nog even los van de volstrekte fictie van bloeddorstige "harvest festivals" - welke hyperintelligente en succesvolle elite stelt er in vredesnaam haar vertrouwen in een verslaafde psychiatrische patiënt om hun klusjes op te knappen? Dat is echt volstrekte kolder.
En het erge is: dat weten de opstellers van deze perfide theorie ook wel. Ze schrijven nog: "Uiteraard kunnen we niet bewijzen dat het zo is gegaan." En zo is het: men kwaakt maar een eind raak, waarbij zelfs horrorfantasieën over een vermoord meisje geen enkel taboe vormen.
Wie er dus achter deze smerige rotzooi zit (de website laat auteursnamen achterwege): je weet hopelijk zelf wie je bent. Ga je diep schamen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten