CDA wil herinvoering visumplicht voor Albanezen vanwege opkomst Albanese maffia

Geen categorienov 09 2017, 11:00
Uit cijfers blijkt dat Albanezen voor enorm veel problemen zorgen in Nederland.
In oktober liet toenmalig minister Blok van Veiligheid en Justitie weten dat CDA'er Pieter Omtzigt niet zo moest zeuren over "Albanese misdaadcijfers." Het viel allemaal wel mee, zei hij, met de schade die deze nieuwkomers aanrichten in ons land. "Het aantal incidenten met personen met de Albanese nationaliteit is in absolute en relatieve aantallen laag," aldus Blok toen. "Daarbinnen geldt wel dat het aandeel zware delicten met een georganiseerd karakter relatief hoog is," maar dat was niet voldoende reden voor hem -- of voor de rest van de regering -- om zich écht zorgen te maken.
Nou, nu blijkt dat de politie daar heel anders over denkt dan Blok. De Rotterdamse korpschef laat bijvoorbeeld weten:

"Er zijn net zo veel Albanese verdachten als geregistreerde Albanese inwoners."

Dat lijkt me toch wel een heel serieus probleem. Onze vriendelijke kansenparels uit Marokko kunnen daar een puntje aan zuigen. En dat wil wat zeggen.
Omdat deze cijfers natuurlijk volstrekt belachelijk zijn wil Omtzigt nu dat het nieuwe kabinet om de noodremprocedure te activeren in Brussel. Die procedure zorgt ervoor dat de visumplicht voor Albanezen opnieuw ingevoerd kan worden.
Dat dit noodzakelijk is komt doordat de Albanese maffia het vrij door Europa reizen gebruikt om lekker in Nederland zaken te doen. En ja, die zaken gaan bijna altijd gepaard met bijzonder veel geweld.
Een jaar of tien geleden nam niemand de Albanese maffia serieus. Albanezen waren loopjongens voor échte criminelen uit Zuid-Amerika, Italië en Rusland. Ze deden wat ze verteld werd. Daarbij gingen ze behoorlijk gewelddadig te werk, maar uiteindelijk waren ze eigenlijk niet meer of minder dan bodyguards en knechten van échte criminelen.
Dat is al lang niet meer zo. Diezelfde Albanese loopjongens zijn de afgelopen jaren namelijk opgeklommen en hebben hun eigen criminele organisaties opgezet.
Omtzigt en het CDA hebben dus gelijk. Albanezen zorgen voor enorme problemen, en ja, dat is reden genoeg om de visumplicht (voorlopig) opnieuw in te voeren. Vrij reizen is hartstikke leuk en aardig, maar niet als het betekent dat wij de Albanese maffia importeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten