Geert Wilders geeft voorbeeld van bedreigingen naar hem met screenshot: ''JIJ GAAT OP EEN DAG NEER HOMO''

Geen categorienov 11 2017, 17:00
Er is al bekend gemaakt door Geert Wilders dat hij steeds meer en steeds grovere dreigementen naar zijn hoofd gegooid krijgt, maar vandaag gaf hij op Facebook nog even aan wat voor bedreigingen het zijn.
23519059_440484699683136_879023205559457948_n
Toch is er geen grote ophef over deze bedreigingen en de laatste tijd krijg ik vaan het idee dat het een beetje 'normaal' begint te worden. Veel mensen vonden het zo verschrikkelijk, de moord op Pim Fortuyn, maar jaren na zijn verschrikkelijke dood hoor je men er steeds minder over. Ook de bedreigingen naar Geert Wilders worden 'normaal'. Daar moeten we voor waken, aangezien het anders weer voorkomt dat er een politieke moord wordt gepleegd.
Het voorbeeld dat Wilders geeft, geeft al aan in hoeverre de bedreigingen al in impact geradicaliseerd zijn. Het is walgelijk en ook niet te geloven dat mensen dit soort dingen schrijven naar politieke personen. Dan maakt het ook niet uit van welke partij die persoon is. Van links tot rechts wordt er steeds meer gekankerd en grof verbaal geweld gebruikt om mensen aan te vallen of te bedreigen. Een beschaving valt of staat bij het civiele gehalte van de politieke polemiek, dus in het politiek publiek debat.
Laat Pim Fortuyn nog steeds een waarschuwing zijn voor wat er zou kunnen gebeuren als dit soort bedreigingen genormaliseerd worden, of dat we daar voor gevoelloos beginnen te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten